Ko nedrīkst dāvināt Jaunajā gadā? Ļoti svarīga informācija!

Nereti Jaunais gads ir saistīts ar tradīciju dāvināt dāvanas, tāpēc daudzi gaida šos svētkus. Dāvanas izvēlei jābūt pārdomātai līdz mazākajai detaļai.

Dāvināt un saņemt dāvanas mīl daudzi, pirms svētkiem veikali ir pārpildīti ar cilvēkiem, kuri meklē piemērotus suvenīrus. Eksperti sastādīja reitingu ar nepiemērotām jaungada dāvanām.

Izslēdz tās no sava pirkuma saraksta, lai Jaunais gads tev būtu veiksmīgs. Pie dāvanas izvēles ir svarīgi ņemt vērā cilvēku gaidas un etiķetes noteikumus. Piemēram, dāvināt zāles nebūs īsti pieklājīgi, bet dāvanu karti ar braucienu uz labu sanatoriju visticamāk uzņems ar sajūsmu.

Ko nedrīkst dāvināt bērniem un pusaudžiem Jaunajā gadā

Jaunajā 2019. gadā brīnišķīga dāvana būs krājkasīte – cūciņa, kuru bērns patstāvīgi piepildīs ar monētām un nopirks sev to, ko uzskatīs par vajadzīgu. Dāvināt naudas summu Jaunajā gadā nav īsti vietā, bet tā vietā var painteresēties pie paša bērna, par ko viņš sapņo, un pasniegt gaidīto dāvanu.

Nevajag dāvināt bērniem apģērbu, vannas piederumus vai kancelejas preces. Ikdienas lietas zem Ziemassvētku eglītes iznīcinās svētku noskaņu. Tomēr dārgs akvarelis tiem, kas nodarbojas ar mākslu, būs ļoti piemērota dāvana.

Ko nedrīkst dāvināt sievietēm

Ir vērts atgādināt par to, kam tad priekšroku dod gada saimniece. Viņa ir pieticīga, bet mīl brīvību, mīl ērtību un komfortu. Visādi piekariņi būs slikta dāvana. Neatbilstošas būs ar savām rokām veiktas dāvanas: šalles, cimdi, džemperi un cepures. Izņēmums var būt tikai tiem, kas patiešām gaida šādu dāvanu. Dekoratīvā kosmētika un tualetes ūdens arī ir melnajā dāvanu sarakstā.

Tikai tuvākie cilvēki var dāvināt lietas ķermeņa un ādas kopšanai. Ja dāvana ir rotaslietas, tai vajadzētu būt pieticīgai. Lielie akmeņi gredzenā, auskaros un kaklarotā nesīs neveiksmes un nepatikšanas rotaslietu īpašniekam, jo gada patronese nepieļauj “izrādīšanos” un lielību. Tikai sievietē,, kuras vēlas gatavot ēdienu, un ar nepacietību gaida jaunus produktus, var dāvināt gatavošanas un cepšanas piederumus.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru