Ko var un ko nevar dāvināt uz kāzām, lai mīlnieku ģimenes dzīve būtu laimīga

Veidojot ģimeni svinīgā un aizkustinošajā brīdījaunlaulātie vēlas saņemt dāvanā kaut ko vajadzīgu un neaizmirstamu. Ar šiem svētkiem tiek saistītas daudzas tradīcijas, un senči saprata to pilnīgo nozīmi.

Dodoties uz kāzām, ir rūpīgi jāapsver dāvanas izvēle, jo ir tādi priekšmeti, kas negatīvi ietekmē jaunā pāra dzīvi. Tāpēc ir svarīgi zināt, ko nevar dot kāzām un kādas lietas, gluži pretēji, mājā nes laimi.

Nevēlamas dāvanas

Nevēlama dāvana un neveiksme nesoša dāvana būs pulkstenis. Šī dāvana darbojas kā nevēlama ne tikai kāzās, bet arī jebkuros svētkos. Ir iemesli, kāpēc jums nevajadzētu dot šādu dāvanu:

Pulkstenis simbolizē šķiršanos. Jaunlaulātajiem būs maz laika laimīgai dzīvei. Biežāk tas beidzas ar šķiršanos. Vēl šāda dāvana simbolizē nenovēršamu nāvi vienam no jaunlaulātajiem. Pulksteni dāvina tikai tie cilvēki, kuri attiecībā pret jauno pāri nav patiesi, un nav svarīgi, vai tas ir sienas pulkstenis, galda pulkstenis vai rokas pulkstenis, jo jebkurā gadījumā tā ir slikta zīme.

Neuzmanība, izvēloties dāvanu

Kad nepārzināt ticējumus, ir grūti izvēlēties pareizo dāvanu, jo vēlaties, lai tā būtu ne tikai skaista, bet arī praktiska un nepieciešama mājsaimniecībā. Nezināšanas dēļ viesi jaunajam pārim var uzdāvināt pulksteni.

Ja jaunlaulātie jau ir pieņēmuši šādu dāvanu, tad jums nekavējoties nevajadzētu no tās atbrīvoties, turklāt viesu klātbūtnē tas būtu neglīti. Šādā situācijā jaunais pāris var dot izpirkuma maksu vismaz par vienu monētu.

Saskaņā ar ticējumiem, tas nozīmēs, ka jaunais pāris pulksteni nepieņēma kā dāvanu, bet gan kā veiktu pirkumu. Līdzās pulkstenim nevajadzētu dāvināt spoguli, trauslus, antīkus priekšmetus, nažus un dakšiņas.

Vēlamas dāvanas kāzās

Starp vēlamām un atbilstošām dāvanām kāzām būs gultasveļas komplekts. Šī ir viena no tām dāvanām, ko var pasniegt jaunlaulātajiem, jo jau kopš seniem laikiem ir ierasts pasniegt šādu dāvanu.

Savulaik bija tradīcija to dot kā līgavas pūru. Arī mūsdienās joprojām domā, kapūra lietu sarakstā jābūt gultas piederumiem, segām, spilveniem, galdautiem. Gultas veļa ir labs sadzīves elements.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru