Lieldienu laiks Sociālās aprūpes namā “Selga”

Ceturtdien, 18.aprīlī, plkst. 14:00 Ventspils sociālās aprūpes namā “Selga” notiks Lieldienu pasākums. Pasākumā piedalīsies nodibinājums “Saggara” ar koncertu “Aprīļa pilieni”.

Lai Lieldienu laikā gan klienti, gan darbinieki gūtu pozitīvu emociju lādiņu, paredzēta olu ripināšana, olu kaujas, mīklu minēšana, kā arī svētku cienasts.

Lieldienu ieskaņas aprūpes namā sāksies jau nākamās nedēļas sākumā, kad 15. aprīlī “Selgā” pie senioriem ciemosies un svētku gaisotni uzburs Ventspils 2. pamatskolas skolēni ar svētku koncertu. Arī Krievu baptistu draudze 22. aprīlī plkst. 11:00 vēlas paviesoties pie senioriem Selgā.

“Selgas” iemītnieki kopā ar darbiniekiem atzīmē visus valsts svētkus, tādēļ aprūpes namā regulāri tiek radīta svētku noskaņa. Nama iemītnieki kopā atzīmē Lieldienas, Līgo svētkus, Starptautisko senioru dienu, Mārtiņdienu, Ziemassvētkus, savas dzimšanas dienas un citus svētkus.

Senioriem ikdienā tiek piedāvāta iespēja darboties interešu nodarbībās, kurās iespējams apgūt jaunas prasmes dažādu rokdarbu izgatavošanā. Pie nama iemītniekiem regulāri viesojas dažādi kolektīvi, kuri rada prieku ar dziesmām un dejām. Iemītniekiem tiek piedāvātas dažādas veselību veicinošas aktivitātes, kā arī, pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstam, “Selgā” ierīkoti āra trenažieri. Tāpat pašvaldība finansiāli atbalsta arī ekskursijas uz interesantām Latvijas vietām, kas senioriem sagādā lielu prieku.

Ventspils Sociālās aprūpes nams „Selga” nodrošina ilgstošu un īslaicīgu sociālo aprūpi un sociālo rehabilitāciju pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti, kā arī bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu diennakts aprūpi, dzīvesvietu, audzināšanu, sociālo rehabilitāciju, medicīnisko aprūpi, psiholoģisko atbalstu.

Pašlaik “Selgā” dzīvo 18 bērni un 137 seniori.

Pievienot komentāru