CSDD vadītājs rosina automātiski atslēgt mobilo telefonu autovadītājiem, kuri ir pie stūres

Amatpersonas, kas šodien bija pulcējušās Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, rosināja satiksmes drošības uzlabošanai lemt arī par nedrošo gājēju pāreju, kuras maz izmanto, slēgšanu un mobilo telefonu izmantošanas ierobežošanu autovadītājiem, raksta delfi.lv

Ceļus satiksmes drošības direkcijas (CSDD) vadītājs Andris Lukstiņš norādīja uz problēmu ar mobilo telefonu lietošanu, piemēram, īsziņu rakstīšanu.

Tāpēc vispār būtu jāaizliedz lietot attiecīgās ierīces, piemēram, ar mobilo sakaru operatoriem vienojoties, ka, pārvietojoties ar automašīnu ātrāk par 30 kilometriem stundā, attiecīgās ierīces tiek atslēgtas, pauda CSDD vadītājs. Ko gan autovadītāji domā par šo idejas īstenošanu? Izsakies komentāros!

Komisijas sēde bija veltīta Ceļu satiksmes drošības plāna 2017. – 2020. gadam īstenošanas rezultātiem. Valsts kontroles (VK) pārstāve Inese Kalvāne norādīja, ka ir ieviests VK ieteikums mērķtiecīgāk rīkot satiksmes drošības kampaņas, veicot rezultātu novērtēšanu.

Kalvāne arī vērsa uzmanību, ka ir jāievieš sistēma, kur uzkrātu datus par negadījumiem, kas nodrošinātu informāciju negadījumu novēršanai nākotnē. Viņa norādīja, ka varētu netikt sasniegts plānā nospraustais mērķis – 2020. gadā bojāgājušo skaitu samazināt uz pusi salīdzinājumā ar 2010.gadu, ziņo delfi.lv

Šogad plānots arī ieviest tehniskos līdzekļus autoceļu malā vietās, kur savvaļas dzīvnieki šķērso autoceļu. Ar šiem līdzekļiem paredzēts atbaidīt dzīvniekus no ceļa šķērsošanas brīdī, kamēr pa to brauc kāda automašīna.

Avots:

delfi.lv

COMMENTS

  • <cite class="fn">Līga</cite>

    Es domāju ka no rūpnīcas automašīnai vajag ieprogrammēt ātrumu 90 km stundā un vairs vispār neviens nebūs jāsoda. Atslēgt telefonu katram normālam cilvēkam saprotams ka tas ir apsurds. Kādam varbūt sievai sāksies dzemdības un vīrs nezinās ka jāsniedz palīdzība, tas tikai viens piemērs kā var gadīties.

  • <cite class="fn">Evija</cite>

    Atslēgt telefonu, tas ir murgs. Katram pašam jāsaprot ko viņš dara sēžot pie stūres, bet viss pārējais ir dieva rokās, ja būs lemts nosisties tad nositīsies un tas, kam lemts noslīkt, tas nekad nenositīsies. Viss notiek tā kā tam jānotiek, ar vai bez telefona. Ja zinātu , kad un kur mēs kritīsim, spilventiņu noliktu, lai nesasistos, bet tā nesanāk!

Pievienot komentāru