Lūk, kāpēc es izmetu “Korvalolu” no mājas aptieciņas

Korvalols ir medicīniskais preparāts, ko pazīst tikai Austrumeiropas un bijušās PSRS valstīs.

Bet ja precīzāk, tad Korvalols irpilnībā aizliegtsārpus Austrumeiropas un bijušās PSRS teritorijas valstīm.
Korvalola rašanās vēsture ir cieši saistīta ar Vācijas nacistisko pagātni.

Tā laika kara ārsti meklēja kādu līdzekli, kas spētu palielināt armijas kaujas gatavību, atbrīvojot karavīrus no bailēm pirms tuvojošās kaujas.

Pēc daudziem pētījumiem tika radītas zāles, kuru pamatā bija sintētiskas narkotikas–lumināls. Jaunas zāles ātri novērsa satraukumu, nervu sasprindzinājumu un bailes.

Par Korvalola kaitīgumu

Arī mūsdienās daudzu iecienītā Korvalola sastāvā ietilpst lumināls, tikai tagad tas ir ieguvis citu nosaukumu – fenobarbitāls. Tieši šī sastāvdaļa ierindo Karvalolu vienā rindā ar citām narkotiskām vielām.

Fenobarbitāls pieder barbiturātu grupai, kas, lietojot tos kopā ar alkoholu, rada nopietnus draudus veselībai.

Turklāt barbiturātiem piemīt īpašība uzkrāties cilvēka organismā, kā rezultātā pacientiem var novērot hronisku miegainību diennakts gaišajā laikā. Strauji pārtraucot zāļu lietošanu, pacienti izjūt palielinātu trauksmi, nervu saspringumu un paātrinātu sirdsdarbību.

Ilgstoša Korvalola lietošanapasliktina aknu, nieru un citu iekšējo orgānu darbību.
Sistemātiska Korvalola lietošana negatīvi ietekmē atmiņu, miegu un cilvēka emocionālo stāvokli.

Lielāka iespēja nokļūt atkarībā no Korvalola ir tieši vecāka gadagājuma cilvēkiem – mūsu vecmāmiņām un vectētiņiem. Nav jau brīnums, jo šīs salīdzinoši lēts medikaments kļuva par viņu zālēm pret visām slimībām.

Lasi vēl: Lai jūsu mājās vienmēr valdītu mīlestība un labklājība, jums palīdzēs parastā svece

Vecie cilvēki lieto Korvalolu pie trauksmes, paātrinātas sirdsdarbības, sāpēm sirdī, galvas reiboņiem un daudz kā cita.
Tik tiešām, Korvalols nomierina, noņem sāpes un nervu saspringumu, palīdz ātri iemigt. Taču pie ilgstošas lietošanas šī līdzekļa iedarbīgum samazinās.

Tāpēc vēlamā efekta sasniegšanai veciem cilvēkiem nākas lietot aizvien lielākas šī līdzekļa devas. Bieži vien pensionāri vienas dienas laikā spēj izlietot veselu pudelīti Korvalola!

Tomēr nevar apgalvot, ka Korvalols ir slikts un kaitīgs līdzeklis. Taču tas jālieto tikai ārkārtas gadījumos un ne vairāk par 15 – 30 pilieniem 3 reizes dienā.

Šo līdzekli nekādā gadījumā nedrīkst lietot mēnešiem ilgi! Korvalols ir ieteicams arī kā efektīvs miega līdzeklis, bet tomēr labāk būtu aizvietot viņu ar kādu citu augu valsts preparātu.

Avots:

interesno

Pievienot komentāru