Lūk, kāpēc es vairāk neizmetu zemeņu kātiņus! Uzzināju nejauši, bet esmu ļoti apmierināta par šo metodi

Zemeņu sezona ir atklāta! Šī garšīgā oga ir patiešām bagāta ar veselībai noderīgām lietām!

Visi zina, ka zemenes ir vērtīgas! Sirds un asinsvadu slimību profilaksei ir lietderīgi mieloties ar svaigām ogām: šis brīnišķīgais produkts samazina holesterīna daudzumu asinīs. Svaiga zemeņu sula balina zobus, lieliski piemērota visiem ādas tipiem, efektīva ir zemeņu sejas maska.

Bet šodien tu, iespējams, uzzināsi ko jaunu par šo valdzinošo ogu. Šīs zemeņu īpašības jau sen ir pazīstamas tautas medicīnā, bet es par tām uzzināju pirmo reizi un biju sajūsmā.

Ne tikai pašas zemenes ir piepildītas ar sauli, bet arī to kātiņš, kuru mēs tik bieži izmetam bez domāšanas. Visvairāk mani piesaistīja ideja par zemeņu tēju: žāvētus zemeņu kātiņus ieteicams pievienots tradicionālajam karstajam dzērienam, aromāts ir burvīgs!

  • Tēja no kaltētiem zemeņu kātiņiem

Žāvētus zemeņu kātiņus var pievienot parastai tējai, bet tāpat tos var pagatavot atsevišķi. Tam ir anti-stresa efekts un nomierina ķermeni ne sliktāk kā piparmētru tēja! Šī tēja ir noderīga arī ikvienam, kam ir problēmas ar nierēm.

  • Uzlējums no zemeņu kātiņiem

1 tējkaroti sasmalcinātus zemeņu kātiņus ielej glāzē verdoša ūdens, vāriet pāris minūtes un ļaujiet tam nostāvēties. Vēža profilaksei un kā palīgvielai ārstēšanas laikā ir nepieciešams dzert infūziju 3 reizes dienā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru