“Mazgāt kāpņu telpu? Nu nē! No šīs situācijas tomēr ir četras izejas, tādēļ visiem paziņoju, ka nemazgāšu”

Šodien es gribu aizskarta daudzām sievietēm sāpīgu tēmu, kas saistās ar kāpņu telpas mazgāšanu.

Lieta tāda, ka mana paziņa Irina nesen pārcēlās uz jaunu dzīvokli un sastapās ar problēmu, kura līdz šim viņai bija sveša: daudzīvokļu mājā kaimiņi pēc kārtas mazgā savas kāpņu telpas, jo apsaimniekošanas kompānija nez kāpēc ar to nenodarbojas.

Irinai ideja mazgāt grīdas diez ko nepatika. Ne jau tāpēc mamma viņu audzināja, ne jau tāpēc viņa studēja augstskolā, lai tērētu savu dārgo laiku kāpņutelpas mazgāšanai.

Un vēl izrādījās, ka tieši viņas kāpņu telpā dzīvo vieni vienīgi cilvēki, kuri mīl iedzert, kuri vispār grīdas nemazgā, bet piemēslo gan visvairāk. Un tas Irinu sadusmoja vēl vairāk. “Lai visi mazgā, savādāk es arī nemazgāšu!” – viņa paziņoja.

Irinu var saprast. Es arī negribētu tīrīt kāpņu telpu, kamēr kāds cits slinko un to piemēslo. Bet, ja visi skatīsies viens uz otru, tad kāpņutelpa drīz vien pārvērtīsies par izgāztuvi. Bieži tā arī ir.

Ko darīt? No šīs situācijas es redzu četras izejas:

  1. Organizē nama iedzīvotāju sapulci.

Un šajā sapulcē apspried jautājumu par kāpņutelpas tīrīšanu, un ietver sarunā jautājumu par līgumu ar apsaimniekošanas kompāniju. Par papildus samaksu, protams. Protams, noteikti ne visi piekritīs: daudzi līdz pat šim brīdim uzskata, ka viņu laiks ir bez maksas, un visu labāk darīt pašam, nekā atraut sev no sirds dažas kapeikas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru