Lūk, stāsts kā dzemdību namā mums gandrīz bērnu atņēma

Šis stāsts notika mūsu pilsēta burtiski nesen. Mūsu meitiņa piedzima 22. martā.

Veikšu nelielu atkāpi un sniegšu paskaidrojumus. Bērna dzimšanas brīdī pilsētā bija tikai viens strādājošs dzemdību nams. Otrs atradās remontā. Pēc tam bija paredzēts remontēt otru.

Un tā, 16. martā jauna, jau divu bērnu mamma kādu laiku sajuta kontrakcijas. Kad intervāls kļuva divas minūtes, mēs izsaucām ātro palīdzību. Mašīna atbrauca ātri. Meitenes apskatīja dzemdētāju un pajokoja: “Kāpēc tik ilgi nesaucāt? Mājās nolēmāt dzemdēt?”

Mēs plānojām pāra dzemdībās līdzīgi kā ar pirmo bērnu, tāpēc es aizbraucu kopā ar viņiem. Turklāt stāsta varone bija saklausījusies stāstus, ka šajā dzemdību namā grūtnieces baro ar fenazepāmu (lai viņas nedzemdētu naktīs) un samaina bērnus. Tāpēc viņa biju kategoriski pret dzemdēt viena.

Tomēr man nācās vilties un mani aizsūtīja atpkaļ mājās, jo galvenais ārsts bija izdevis rīkojumu par karantīnu. Tā kā nevarēju būt klāt, devos mājās. Ir nepieciešams atzīmēt vēl vienu medicīnas personāla “aprūpes” dīvainību.

Kad mēs izkāpām no ātrās palīdzības mašīnas, mana dzemdētāja paslīdēja.. Kas nezina, bērns pirms dzemdībām bieži pagriežas ar galvu uz leju. Neizsakāmu iemeslu dēļ medicīnas personāls neuzskatīja par vajadzību izņemt ledu vai vismaz veikt apskati.

Manu kundzi noturēja 3 līdz 4 dienas un atlaida mājās. Ne oksitocīns, ne manipulācijas netika veiktas.

22.martā mūsu meitiņa nāca pasaulē citā pilsētas galā. Sievai nogāja ūdeņi un viņa atkal devās uz dzemdību namu pulksten divos dienā. Bet 15.55 piedzima mūsu mazulīte.

Ne reanimācija, ne ķeizargrieziens, pat ne plīsumu nebija. Tomēr bērnu mammai uzlika tikai uz 2 sekundēm, kamēr pārgrieza nabas saiti. Tad tika paskaidrots, ka tēvs nav izgājis fluorogrāfiju.

Tālāk gāja vēl jautrāk. Bērnu paņēma, knapi izmērot un nosverot. Viss! Vairāk neko neteica. Meitenīte, atrodoties pie mammas, raudāja – tātad dzīva. Ne augumu, ne citus parametrus, pat ne bērna stāvokli mātei nepateica. Pēc tam māte lūdza parādīt bērnu. Viņai paziņoja, ka lūgums nav apstiprināts.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru