Manā mājoklī putekļi nekrājas uz mēbelēm un spoguļiem. Kā tas panākams? Es tos noslauku ar vienkāršu aptiekā nopērkamu līdzekli!

Manā mājā nav putekļu uz mēbelēm un spoguļiem, bet lamināta grīdas vienmēr laistās un priecē acis. Tomēr es nesaku, ka esmu ideāla saimniece. Man vienkārši patīk lasīt noderīgus padomus internetā un eksperimentēt, raksta kāda interneta blogere.

Uzreiz teikšu, ka man nepatīk veikt mitekļa uzkopšanas darbus. Tas nav domāts man – staigātkatru dienu pa dzīvokli, slaucīt putekļus un ieviest tīrību. Man ir vieglāk neizmetāt lietas kur pagadās un uzturēt dzīvoklī vairāk vai mazāk tīru vidi.

Man mājās ir daudz spoguļu un lakotu mēbeļu. Savulaik man ļoti patika lakotas mēbeles. Tagad gaume ir mainījusies, taču mēbeļu nomaiņa nav lēts prieks. Tādēļ jāsamierinās ar to, kas ir.

Veicot ģenerālo tīrīšanu, es rūpīgi nomazgāju ar ziepjūdeni putekļus no visām mēbelēm. Pēc visas mēbeles noslauku ar paštaisītu pulējamo līdzekli, kā es to saucu.

Lūk, recepte!

Atšķaidu aptiekā nopērkamo glicerīnu attiecībās 1: 1 ar ūdeni, uzpilinu to uz auduma lupatiņas un noslauku mēbeles (tas ir pēdējais tīrīšanas posms). Vēlāk putekļi nenosēžas, un mēbeles laistās kā jaunas.

Kas attiecas uz spoguļiem, es apsmidzinu visus spoguļus ar šo 1: 1 šķīdumu (glicerīnu un siltu ūdeni). Bet ne bagātīgi. Tad noslauku lieko. Tieši šis augšējais slānis nodrošina aizsardzību un ļauj spogulim ilgi palikt tīram. Putekļi nenosēžas uz maniem spoguļiem, un tas mani ļoti iepriecina.

Lasi vēl: 7 lietas, kuras nedrīkst izsviest atkritumos. Liec aiz auss, citādi iedzīvosies nopietnās nedienās!

Lūk, kādi vienkārši padomi man atvieglo mājokļa uzkopšanu! Dalies šajā sadzīves knifiņā ar draugiem, un viņi noteikti būs tev pateicīgi!

Avots:

zen.yandex

COMMENTS

Pievienot komentāru