Manas omītes ieteikums: Kā ātri un viegli atbrīvoties no kolorado vabolēm bez ķīmijas

Mana omīte ļoti, ļoti sen atpakaļ pastāstīja veidu kā ātri un viegli atbrīvoties no kolorado vabolēm bez ķīmijas. Izrādās tas nav nemaz tik sarežģīti. 

Kartupelis mūsu valstī ir produkts numur viens, un katrs otrais iedzīvotājs audzē šos dārzeņus. Nav pārsteidzoši, ka mēs vēlamies veselīgu ražu ar lieliem, skaistiem bumbuļiem, bet dažreiz kaitēkļi un slimības visu sabojā.

Vispirms stādām agro šķirņu kartupeļus. Ir nepieciešams izņemt sēklas no pagraba, lai bumbuļi sasildītos un sadīgst. Vairākas dienas kartupeļus vajadzētu turēt saulē, tad būs redzamas visas bojātās vietas uz bumbuļiem.

 

Daudzi iedzīvotāji, stādot kartupeļus, kā mēslojumu izmanto kompostu, sapuvušus kūtsmēslus un kompleksos minerālmēslus. Tas ir saprotams, neviens par to nebrīnīsies, tomēr ir veids kā viegli apkarot kolorado vaboles.

Izmēģinātie un pārbaudītie tautas līdzekļi pret Kolorādo vabolēm ir koksnes pelni, sīpolu mizas un pākšaugi. Stādot kartupeļus, bedrē kopā ar bumbuļiem ievietojiet pākšaugus un sauju pelnu vai sīpolu mizas.

Lasi vēl: Lai burkāni būtu sulīgi, garšīgi un lieli, tie ir jāaplej ar šo šķīdumu; dalīšos ar jums savā noslēpumā

Tas kartupelim nekaitēs, gluži otrādi, kalpos kā virskārtas aizsargs, un vabole netuvosies šim kartupelim. Lai izdodas!

 

COMMENTS

Pievienot komentāru