Manos kāpostos vairs nav kaitēkļu. Palīdzēja risinājums, kuru es uzzināju no dārznieka ar 40 gadu pieredzi

Šodien es gribētu jums pastāstīt, kā aizsargāt kāpostus no kaitēkļiem un slimībām.

Šis it vienkāršais, bet efektīvais veids, ko ieteica pirms pāris gadiem, mans kaimiņš dārznieks ar četrdesmit gadu pieredzi. Kopš tā laika es tikai pieturos pie šīs metodes, jo tā tiešām palīdz. Kā vienmēr, mēs izmantosim vienkāršus un videi draudzīgus līdzekļus. Man nepatīk lietot ķīmiskas vielas bez akūtas vajadzības.

Es sāku cīnīties ar kaitēkļiem ilgi pirms to parādīšanās, vai drīzāk es sāku ar profilaksi. Un man tajā palīdz gan melnie, gan sarkanie maltie pipari, sinepju pulveris, amonjaks un pat piparmētru zobu pulveris. Un šodien es gribu jūs iepazīstināt ar vienu risinājumu, kas palīdzēs kāpostiem. Tas ir noderīgs kaitēkļu apkarošanā.

Un tā mēs sākam gatavot maisījumu uz pieciem litriem ūdens.

Pirmais komponents ir sūkalas, mums vajag puslitru (to izmantoja mans vectēvs, lai kontrolētu dārza kaitēkļus; pēc izsmidzināšanas uz lapām būs plāna plēve, tas palīdz aizsargāt augu no maziem kukaiņu kaitēkļiem).

Otrais komponents ir šķidrās ziepes. Var izmantot arī profesionālas zaļās ziepes, kuras ražo augu apstrādei. Ziepes kalpo kā laba līme. Ņem vienu ēdamkaroti.

Lasi vēl: Ja jums ir kāds no šiem augiem mājās, tad jums ir īpašs dārgums, ko pat nezinājāt

Trešais komponents ir parastais jods, tas ir lielisks antiseptisks līdzeklis, un īpaši kāpostiem tas palīdz labāk un ātrāk veidot galviņu. Mums būs nepieciešami desmit pilieni.

Visu kārtīgi samaisa, tieši turpat smidzinātājā. Ar šo šķidrumu es veicu ”ārstēšanu” reizi desmit dienās, bet, ja līst, tad, protams, es to atkal izsmidzinu biežāk.

Avots:

zen.yandex

COMMENTS

Pievienot komentāru