Pašgatavots kausētais siers no biezpiena. Dievīgs smēriņš, daudz gardāks par veikalā pirkto

Kausēto sieru, kas mājas apstākļos gatavots no biezpiena, es vienkārši dievinu. Nesen pārtraucu pirktkausēto sieru veikalā, jo neesmu pārliecināta par tā kvalitāti.

Kaut kā prātā ienāca doma mēģināt šo produktu pagatavot pašai, vietnē 1000.menu stāsta kāda gastronomijas entuziaste, vārdā Jeļena.

Izmēģināju ļoti daudz dažādu recepšu un nolēmu palikt pie vienas no tām. Šī mājas apstākļos kausētā siera pagatavošanas metode man šķita visveiksmīgākā un uzmanības vērta, turklāt pārsteidzoši vienkārša, saprotama un pieejama.

Dažreiz kausētajam sieram pievienoju visu veidu piedevas, lai iegūtu jaunu garšu. Tu vari sekot manam padomam un pievienot produktam dilles, šķiņķi, sēnes utt.

Varu apsolīt, ka siers, ko gatavosi mājās no pašām vienkāršākajām sastāvdaļām, būs daudz garšīgāks un veselīgāks nekā veikalā nopērkamais. Es ceru, ka arītev patiks šī vienkāršā un vairākkārtīgi pārbaudītā recepte! Ķeramies pie darba!

Sastāvdaļas

1 litrs piena

1 kilograms biezpiena

100 grami sviesta

1 tējkarote sodas

1 tējkarote sāls

1 ola

Pagatavošanas gaita

Ielejam kastrolī litru piena, pēc tam uzkarsējam līdz tas uzmet pirmo burbuli (bet nevārām).

Pievienojam kilogramu biezpiena. Labāk ir izmantot mājās gatavotu biezpienu. Bet var arī iegādāties veikalā, tikai biezpienam vajadzētu būt ar vismaz 9% tauku saturu un ļoti labas kvalitātes, bez augu taukiem. Pretējā gadījumā kausēšanas process būs diezgan pagrūts.

Nepārtraukti maisot, ļaujam masai savilkties. Iegūto biezpienu pārliekam marlē. Ļaujam notecēt šķidrumam. Pannā vai katliņā izkausējam 100 gramus sviesta. Pieberam 1 tējkaroti sodas.

Pēc tam pieberam 1 tējkaroti sāls. Pārliekam biezpienu kastrolī, pievienojam sviestu ar sāli un sodu. To visu vārām vēl 10 minūtes un noņemam no uguns. Sakuļam olu.

Lasi vēl: Manos kāpostos vairs nav kaitēkļu. Palīdzēja risinājums, kuru es uzzināju no dārznieka ar 40 gadu pieredzi

Pievienojam olu mīklai, kārtīgi samaisām. Pārlejam masu formā un ievietojam ledusskapī. Pēc sastingšanas mūsu siers ir gatavs! Baudām to vienu pašuvai izmantojam dažādu ēdienu pagatavošanai.

Avots:

1000.menu

COMMENTS

Pievienot komentāru