Minhenē notiks pirmais Baltijas valstu džeza festivāls

8. decembrī Minhenes slavenajā kultūras centrā “Gasteig” norisināsies pirmais Baltijas valstu džeza festivāls “Baltic Breeze”, kurā Latviju pārstāvēs jaunā un talantīgā džeza apvienība “Equanimity Trio” jeb EQ3.

Festivālu sadarbībā ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vēstniecībām un Minhenes pilsētas pašvaldību rīko vācu džeza mūziķi Kilians Sladeks (Kilian Sladek) un Florians Štīrštorfers (Florian Stierstorfer), kurus festivālam iedvesmojusi augstā līmeņa mūzikas vide Latvijā. Ar šī gada festivālu paredzēts iedibināt ikgadēja Baltijas džeza festivāla tradīcijas Minhenē.

EQ3 ir jauns, 2017. gadā noformējies muzikāls sastāvs, kuru izveidojuši trīs līdzīgi domājoši mūziķi un draugi – pianists Edgars Cīrulis, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds. Trio izpilda pašu komponētu mūziku, kurā savienojas ietekmes no džeza, akadēmiskās un rokmūzikas.

Festivāla ietvaros tiks pirmatskaņots džeza mūzikas skaņdarbs “The Baltic Suite”, kurš uzvarēja iepriekš izsludinātā komponistu konkursā. Vācu mūziķa Vincenta Eberles (Vincent Eberle) skaņdarbu par uzvarētāju izvēlējās profesionāla žūrija, kuras sastāvā cita starpā bija atzītais džeza mūziķis un ECHO mūzikas balvas laureāts Prof. Kristiāns Elzesers (Christian Elseser) un Bavārijas sabiedriskā medija Bayerischer Rundfunk džeza nodaļas vadītājs Ulrihs Hāberzecers (Ulrich Habersetzer).

Festivāls ir viena no Latvijas valsts simtgades publiskās diplomātijas norisēm Vācijā. Latvijas valsts simtgades svinības notiek laikā no 2017. gada līdz 2021. gadam.

Pievienot komentāru