No pirmdienas, 9.novembra Latvijā izsludinās ārkārtējo situāciju, šāds lēmums piektdien pieņemts valdības sēdes laikā

Piektdienas vakarā tika izskanējis paziņojums sociālajos tīklos par ārkārtējās situācijas pasludināšanu sākot no 2020.gada 9.novembra, vēsta Latvijas vadošais portāls Leta.

Ņemot vērā pēdējo mēnešu situāciju Latvijā dēļ slimības uzliesmojuma piektdien pieņemts valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē izsludināt ārkārtas stāvokli visā Latvijā uz 4 nedēļām. Jāņem vērā, ka minētais aizliegums neattieksies uz ārtelpās organizētām sapulcēm, gājieniem un piketiem.

Šo nedēļu laikā privātos pasākumos būs atļauts pulcēties ne vairāk kā desmit cilvēkiem vienlaikus un ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām, izņemot bēres. Bērēs gan būs mazliet savādāk, jo būs atļauts pulcēties ne vairāk kā desmit cilvēkiem vienlaikus.

Ārkārtējo situāciju izsludina Ministru kabinets uz noteiktu laiku, bet ne ilgāku par trim mēnešiem. Šī ziņa pāršalca sociālos tīklus un cilvēki, gan negatīvi, gan arī pozitīvi vērtē šādu lēmumu.

Izstāžu norises vietās, reliģiskās darbības veikšanas vietās, sporta vietās darbu varēs sākt ne agrāk kā plkst.6 no rīta un beigt ne vēlāk kā plkst.20, izņemot sporta centrus, kas darbību varēs beigt ne vēlāk kā plkst.22. vakarā.

Jāatceras, ka ārkārtējo situāciju valdība var atcelt pirms noteiktā laika, ja valsts apdraudējums ir novērsts vai pārvarēts, taču patreizējais rādītājs slimības uzliesmojumam ir augsts. Iespējams ārkārtas situācija Latvijā palīdzēs mazināt slimības uzliesmojumu.

Lasi vēl: Nekad šādi nedariet bēru laikā. Jūs sev nezinot varat piesaistīt nāvi

Noteikti jāņem vērā, ka ar ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu likums paredz piemērot naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz 2000 eiro, bet bet juridiskajai personai – no 140 līdz 5000 eiro.

Sargāsim sevi un savus mīļos!

COMMENTS

Pievienot komentāru