Slēptas psihiskas problēmas, par kurām liecina bardaks mājoklī. Tām nav nekāda sakara ar slinkumu!

Daudzi cilvēki domā, ka viņi ir vienkārši nolaidīgi un slinki, jo nevēlas sakopt savu mājokli. Patiesībā nekārtība miteklī bieži vien liecina par cilvēka garīgās veselības problēmām. Vietne “Rambler” stāsta, ar ko saskaras cilvēki, kuriem nav spēka izmest atkritumus no mājokļa un salikt visu savās vietās.

Robežu pārkāpšana

Ar nekārtības palīdzību mājoklī cilvēks cenšas tikt galā ar savu robežu pārkāpšanu. Šādi viņš tās aizstāv un parāda, ka viņam mājoklī pieder kaut kādas lēmējtiesības. Parasti tas notiek dēļ konfliktiem ģimenē, piemēram, starp bērniem un vecākiem vai partneriem.

Bailes no pārmaiņām

Piegružojot telpu, cilvēks mēģina cīnīties ar bailēm no visa jaunā. Nekārtība it kā “aptur laiku” un rada drošības ilūziju. Cilvēks piesaista sevi vecām lietām un šādi pretojas kaut kam jaunam.

Depresija

Viena no klīniskās depresijas izpausmēm ir apātija pret visu, ieskaitot mājokļa uzkopšanu. Cilvēks var mēnešiem ilgi dzīvot piegružotās telpās un justies ērti. Turklāt depresija atņem daudz enerģijas, bet “bardaks” mājoklī liek domāt, ka cilvēks ir pārstājis sevi cienīt.

Lasi vēl: Nekad šādi nedariet bēru laikā. Jūs sev nezinot varat piesaistīt nāvi

Infantilisms

Pieaudzis cilvēks var rīkoties kā bērns un gaidīt, kad kāds viņa vietā veiks mājokļa uzkopšanu un sakārtos lietas skapjos. Ja viņš/viņa atsakās to darīt, viņam/viņai var būt problēmas ar pieaugšanu. Viņš/viņa nevēlas uzņemties atbildību un pieņemt pieaugušam cilvēkam raksturīgus lēmumus.

Avots:

woman.rambler

Pievienot komentāru