No šīs dienas pārtiku un citas nepieciešamās preces varēsi iegādāties tikai un vienīgi lietojot masku, ja nē, netiksi ielaists iekšā

Par šī brīža situāciju Latvijā runā daudz un nu būs stājies jauns likums spēkā no 19.novembra, raksta portāls apollo.lv

Cilvēki bez sejas maksām nedrīkstēs ielaist publiskās iekštelpās un tos nevarēs apkalpot bez sejas maskas, paredz otrdien valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos. Šis noteikums ir paredzēs visiem tiem, kuri līdz šim nelietoja sejas maskas.

Lai pēc iespējas novērstu attiecīgu komercdarbību veidu aizliegšanu vai pārlieku ierobežošanu, ir nepieciešams noteikt, ka pasākuma organizatoram vai saimnieciskā pakalpojuma sniedzējam ir aizliegts sniegt pakalpojumu personai, kura neievēro pasākuma organizatora vai saimnieciskā pakalpojuma sniedzēja lūgumu ievērot epidemioloģiskās drošības prasības, atzina VM.

Kā arī izmaiņas noteikumos paredz, ka pasākuma organizatoram, saimnieciskā pakalpojuma sniedzējam vai ēkas īpašniekam būs jānodrošina, ka iekštelpās netiek ielaistas personas, kuras nelieto mutes un deguna aizsegus vai tos lieto neatbilstošā veidā – neaizsedzot muti un degunu.

Pakalpojuma sniedzējiem būs jānodrošina, ka šādām personām netiek sniegti pakalpojumi. Jāpiemin, ka cilvēki sociālajos tīklos dalās ar fotogrāfijā par apsargiem pie veikaliem. Noteikti ir gaidāmas asas diskusijas ar tiem, kuri ir pret maskām.

Lasi vēl: Kā pēc 13 gadiem izskatās meitene, kuras svars piedzimšanas brīdī bija 8 kilogrami. Tas ir absolūti neticami

Protams atliek tikai pieminēt, ka Pašvaldības policija un Valsts policija tiks noteikta par šo administratīvo pārkāpumu procesa veicēju. Kādas ir tavas domas par šo jauno noteikumu, kurš stāsies spēkā no 19.novembra?

Avots:

apollo.lv

COMMENTS

Pievienot komentāru