Notiks Diasporas konsultatīvās padomes sēde

ID:46914868

2020.gada 5.jūnijā Ārlietu ministrija organizē Diasporas konsultatīvās padomes sēdi, kura notiks attālināti. Tajā piedalīsies ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa – Lukaševica, kā arī valsts un pašvaldību iestāžu, diasporas organizāciju, biedrību un nodibinājumu pārstāvji.

Padomes darbu vadīs padomes priekšsēdētājs, Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Aivars Groza.

Sēdes sākumā, balstoties uz Diasporas konsultatīvās padomes nolikumu, tiks ievēlēti divi rotējošie pārstāvji no nevalstiskā sektora, kuru pilnvaru termiņš sāksies 13.jūlijā, savukārt esošo rotējošo pārstāvju pilnvaras beigsies 12.jūlijā. Pamatkritērijs dalībai padomē – biedrība, nodibinājums vai diasporas organizācija, kas vismaz divus gadus darbojas jomā, kas ir saistīta ar kādu no Diasporas likuma mērķiem.

Sēdes turpinājumā, piedaloties ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam un parlamentārajai sekretārei Zandai Kalniņai-Lukaševicai, tiks pārrunāti aktuālie jautājumi diasporas politikā Covid-19 krīzes laikā, kā arī ir plānots diskutēt par aktuālo situāciju diasporas politikas plānošanas dokumenta “Rīcības plāna darbam ar diasporu 2021.-2023.gadam” izstrādē.

Padomes tiešraidi no pulksten 14.00 būs iespējams skatīties Ārlietu ministrijas mājas lapā.

Informācijai

Diasporas konsultatīvā padome ir padomdevēja institūcija, kuras mērķis ir veicināt saskaņotu diasporas politikas izstrādi un tās ikgadējo prioritāšu noteikšanu, kā arī diasporas politikas īstenošanu un novērtēšanu. Diasporas konsultatīvās padomes darbības pamatprincipi ir noteikti Diasporas likumā, kas stājās spēkā 2019.gada 1.janvārī. Diasporas konsultatīvā padome tika izveidota 2019.gada 14.maijā.

Padomē darbosies pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Labklājības ministrijas, Latvijas Universitātes Diasporas un migrācijas pētījumu centra, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, Sabiedrības integrācijas fonda, Saeimas Ārlietu komisijas, Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas,

Valsts kancelejas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, biedrības “Ar pasaules pieredzi Latvijā”, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas, organizācijas “Daugavas Vanagi” centrālās valdes, Pasaules Brīvo latviešu apvienības, Amerikas latviešu apvienības, Eiropas latviešu apvienības, Dienvidamerikas un Karību latviešu apvienības, Krievijas latviešu kongresa, Latviešu apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē, kā arī Latviešu nacionālās apvienības Kanādā.

Pievienot komentāru