Novembrī darbu sāks jaunā Kultūras un sporta attīstības nodaļa

Kultūras, sporta un tūrisma centrs (KSTC) ir bijis diskusiju krustugunīs ilgāku laiku. Pēc pašvaldību vēlēšanām deputāti nāca ar stingru nostāju mainīt šīs iestādes struktūru, ko vēlreiz apliecināja arī pašvaldības personāla audits. Jaunā Kultūras un sporta attīstības nodaļa darbu sāks 15. novembrī.

Lēmums par centra likvidēšanu pieņemts jau pavasarī un jau 1. martā pašvaldības centrālajā administrācijā izveidota kultūras un sporta attīstības nodaļa. Tagad nolemts, ka tā darbu sāks 15. novembrī, ietverot kultūras, sporta un tūrisma informācijas daļu.

“Paldies kolēģiem, kuri izturēja šo vairāk nekā gadu ilgo reorganizācijas procesu. Aiz visām shēmām, struktūrām un reorganizācijām visa pamatā ir cilvēks. Šajā procesā izkristalizējās, ka KSTC komandā darbojas spēcīgi cilvēki un brīnišķīgi kolēģi. Jau ilgstoši strādājām nepilnā sastāvā, šobrīd no KSTC astoņām amatu vietām administrācijā esam četri – uz pusi mazāk, nekā bija paredzēts. Līdz ar to visi kopā esam veikuši iespējamo un neiespējamo, lai nodrošinātu ikdienas darbu un pildītu KSTC nolikumā paredzētās funkcijas,” sacīja KSTC vadītāja pienākumu izpildītāja Sanita Arciševska.

Talsu tautas nams, kas līdz šim bija centra struktūrvienība, turpmāk būs atsevišķa iestāde. Ja iepriekš tika prātots arī Talsu novada tūrisma informācijas centru izveidot par atsevišķu iestādi, tad, pārrunājot to ar tūrisma centra vadītāju Inesi Rozi, lēmums mainīts un nolemts izveidot atsevišķu nodaļas trešo daļu.

Talsu tūrisma centrs par Kultūras, sporta un tūrisma centra struktūrvienību kļuva 2015. gada decembrī, šajā laikā, uzsver I. Roze, izveidojusies ļoti laba sadarbība.

“Trīs cilvēku iestāde nebūtu pareizais lēmums, uzskatu, ka mums ir vajadzīga organizatoriska augša. Arī sadarbība nav tik vienkārša, jo katram ir savi mērķi un plāni, tādēļ labāk ir kultūrai, sportam un tūrismam darboties kopā. Katru nedēļu satiekoties plānošanā, redzam, kas kur notiek un varam palīdzēt gan ar idejām, gan ar tehnisko jautājumu risināšanu,” teica I. Roze.

“KSTC komanda ļoti augstu vērtē vadības spēju sadzirdēt mūsu ierosinājumu kultūras un sporta pārvaldes modelī iekļaut arī tūrisma daļu. Vēl jo vairāk tāpēc, ka jaunās nodaļas nolikumā tūrisma funkcija jebkurā gadījumā tika paredzēta. Loģisks solis ir funkcijai pretī paredzēt arī darba resursu, kas šo funkciju pildīs. Tāpat būtiski ir veicināt kultūras un tūrisma sinerģiju, lai veidotu kvalitatīvu kultūrtūrisma piedāvājumu, turklāt Talsu novadā darbojas pilis un muižas, kas, lai gan klasificētas kā kultūras centri, savā ikdienas darbībā lielā mērā veic tieši tūrisma funkciju,” uzsvēra S. Arciševska.

Esošie darbinieki likuma kārtībā tiks brīdināti par centra likvidēšanu, speciālisti tiks izvērtēti un atbilstoši kritērijiem viņiem tiks piedāvāti amati jaunajā nodaļā. Uz vakantajām amata vietām, arī uz nodaļas vadītāja amatu, tiks rīkots atklāts konkurss.

Pievienot komentāru