Opīša padoms: pēc ziedēšanas veic ar kartupeļu lakstiem šādu darbību – tici vai ne, bet raža divkāršosies!

Kartupeļu lakstu ziedēšanas laikā notiek aktīva bumbuļu augšana, tie ātrāk iegūst masu un kļūst lielāki. Tāpēc ziedēšanas process ir viens no galvenajiem šīs kultūras audzēšanas laikā.

Šajā periodā dārzkopji seko līdzi tam, lai kartupeļiem netrūktu ūdens. Ja ir bagātīgas lietusgāzes, tad raža būs lieliska.

Ja kartupeļu ziedēšanas laikā laiks ir sauss un karsts, mazdārziņu īpašniekiem tupenīši ir jālaista ar šļūteni, jo pretējā gadījumā pastāv iespēja, ka raža būs slikta.

Pēc ziedēšanas kartupeļi jābaro ar kādu svarīgu līdzekli, kas dubultos ražīgumu.

Galvenais makroelements, kas nodrošina apskaužamu kartupeļu ražu, ir kālijs. Tāpēc dārzkopji kartupeļu augšanas vietā izkaisa kālija magnēziju – kilogramu uz 100 kvadrātmetriem. Šis līdzeklis jāizbirdina uz aci kartupeļu vagās.

Lasi vēl: Ceļu strādnieki zemes uzrakšanas laikā atrod milzīgu kasti. Kad to atver un ierauga, kas iekšā, viens pat zaudē samaņu!

Papildus kartupeļu lakstus apsmidzina ar kālija sulfātu. Šajā gadījumā bumbuļi izaug pārsteidzoši lieli. Lai sagatavotu šķīdumu, nepieciešamas 3 tējkarotes kālija sulfāta uz 10 litriem ūdens.

COMMENTS

Pievienot komentāru