Ceļu strādnieki zemes uzrakšanas laikā atrod milzīgu kasti. Kad to atver un ierauga, kas iekšā, viens pat zaudē samaņu!

Taizhou, Ķīnā ceļu strādnieki, veicot būvniecības darbus, uzrakuši neskartu zemes posmu, par kuru iepriekš nav bijusi pieejama nekāda informācija. Pēc neilga brīža darbos, viņi atdūrušies pret ko ļoti cietu.

Tas izrādījies tik milzīgs bluķa gabals, ka bijis nepieciešams ceļamkrāns tā izcelšanai no zemes. Pēc izcelšanas un izpētes strādnieki konstatējuši, ka izceltais objekts tomēr nav vienkāršs bluķis, bet drīzāk izskatās pēc speciāli veidota kapa.

Uz objektu nekavējoties tika izsaukta arheologu brigāde, kas turpināja tālākos izpētes darbus.

Arheologiem izdevās atvērt kapu, nesabojājot to un iekšējo saturu. Pirmajā acu uzmetienā izskatījās, ka sarkofāgā iekšā ir tikai drēbes, gultas veļa un dažādi zīda gabali, kas peld ūdenī, tomēr pēc brīža skatam atklājās kas daudz ievērojamāks. Starp visiem drēbes gabaliem bija arī ķermenis.

Lasi vēl: Māte izdzina no mājas savu piecgadīgo meitu, bet, kad ieraudzīja viņu pēc 20 gadiem ļoti raudāja

Pēc apskates arheologi noteica, ka tas varētu būt aptuveni 700 gadus vecs sievietes ķermenis, taču pats sarkofāgs izskatījās vismaz 2000 gadus vecs. Diezgan neticami, vai ne?

Apskatot mūmijas ārējo stāvokli, apģērbu un rotaslietas, arheologi uzskata, ka apbedītā sieviete ir bijusi ievērojama Mingu dinastijas (Ming dynasty) pārstāve.

Gan rotaslietas, īpaši gredzens, kas atradās sievietei pirkstā, gan arī pati mūmija ir neticami labi saglabājušies un tos varēja bez īpašām problēmām izcelt un transportēt.

Ķīnas vēsture ir ļoti sena, daudz senāka nekā Amerikas Savienoto Valstu vēsture, un iesniedzas vairāku tūkstošu senā pagātnē. Šādas labi saglabājušās mūmijas nav neparasts atradums Ķīnā.

 

COMMENTS

Pievienot komentāru