Patversmē nogādāts pamatīgi novārdzis suns, taču saimniece uzstāj, ka viņam viss esot kārtībā

Pārbaudot liecinieces sniegto informāciju, likumsargi noskaidroja, ka pirms aptuveni trīs gadiem suni savā mājvietā uzņēmusi kāda pensionāre ar invaliditāti. Pirms tam mājdzīvnieks dzīvojis pie viņas dēla, kurš darba dēļ uz ilgāku laiku izbraucis no valsts. Abi vienojušies, ka suns pāriet mātes īpašumā.

No suņa saimnieces tika pieņemts paskaidrojums par notikušo. Sirmā kundze pārrunu laikā uzstāja, ka sunim viss esot kārtībā. Saistībā ar notikušo Rīgas pašvaldības policija ir uzsākusi trīs administratīvā pārkāpuma lietvedības – par dzīvnieka vakcinēšanas prasību neievērošanu, par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku un par dzīvnieku nereģistrēšanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Tāpat novārdzinātais suns tika konfiscēts.

Rīgas pašvaldības policija izsaka pateicību sievietei, kura suni nogādāja patversmē ”Ulubele” palīdzības saņemšanai, kā arī sniedza noderīgu informāciju policijai, lai suņa saimniece tiktu saukta pie atbildības likumā paredzētajā kārtībā. Rufuss šobrīd atrodas dzīvnieku patversmē ”Ulubele”, kur ir uzsācis ārstēšanās kursu karantīnas režīmā. Mājdzīvniekam konstatēta izteikta mazasinība un smagi ielaists kašķis.

Avots:

Pievienot komentāru