Pētījums: ko par veselības aprūpes sistēmas reformu un algu pielikumu domā Latvijas ārsti

5. jūnijā plkst.13.00 mediju pārstāvji aicināti uz preses konferenci, kurā tiks prezentēti socioloģiskās aptaujas rezultāti, kas raksturo situāciju ārstu atalgojuma segmentā un ārstu attieksmi pret veselības sistēmas reformu kopumā.

Lai noskaidrotu ārstu pieredzi un viedokli, Latvijas Ārstu biedrība sadarbībā ar SKDS pētījumu centru veica aptauju “Latvijas ārstu vērtējums par e-veselības sistēmu un veselības aprūpes sistēmas reformu”, kurā piedalījās 2944 ārstu. Aptaujājot ārstus par atalgojuma palielinājumu, secināts, ka 50% respondentu alga ir palielinājusies, bet pieaugums virs 10% ir salīdzinoši mazam ārstu skaitam – nepilniem 11%.

Kopumā izmaiņas veselības aprūpes sistēmas reformā tiek vērtētas neitrāli – 29% respondentu, negatīvi – 27%, kopumā pozitīvi – 15%, bet liela daļa ārstu šādu reformu nav pamanījuši. Pētījumu rezultāti sniedz ieskatu, ka ļoti atšķirīgs viedoklis par reformu un algu pielikumu, par ievērojamā papildus finansējuma izmantošanu ir dažāda gadagājuma ārstiem, kā arī ārstiem, kas strādā dažādos veselības aprūpes segmentos un specialitātēs. Aptaujas dati liecina par birokrātijas pieaugumu, laika samazināšanos tieši darbam ar pacientu, darba savienošanu.

Preses konference notiks 5. jūnijā plkst. 13.00 Skolas ielā 3, Rīgā, 1. stāvā un tajā piedalīsies SKDS pētījumu centra direktors Arnis Kaktiņš, Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis, Latvijas Ārstu biedrības valdes loceklis Renārs Putniņš un citi Latvijas Ārstu biedrības valdes locekļi.

Pievienot komentāru