Pikantie burkānu salāti pārsteidza visu ģimeni: neviens nesaprata, ar ko tie ir, bet visi prasīja recepti

Šie salāti ir ļoti garšīgi un der sviestmaizēm. Ātrie pikantie burkānu salāti, kas ienesa dažādību manā burkānu (un ne tikai) salātu ēdienkartē. Vienkārši – salāti gatavi tikai 5 minūtēs. 

Šī recepte piemērota kā parasti salāti un lieliski piemērots arī sviestmaizēm. Parastai maizes šķēlei, grauzdiņiem vai pat hamburgeriem: man tā likās lieliska ideja.

Sarīvē burkānus (neizvārītus) – var smalki. Man patīk tieši šie salāti, kad burkāni ir ļoti smalki sarīvēti – lai gan tas nav viegls uzdevums. Lai gan sagatavot var dažādi.

Ābolu sarīvē uz rupjās rīves. Un – pielietot viltību.

Triks numur 1. Sarīvētu ābolu apslaka ar citrona sulu un samaisa. Lai nekļūtu tumšs un nekļūtu pārāk mīksts. Izrādās, ka skābe ir ābolu draugs (un citiem augļiem un dārzeņiem, kas griežot mēdz kļūt tumšāki).

Sastāvdaļa, kas ne visiem patīk, ir selerijas sakne. Bet man patīk, tāpēc es pievienoju. Nedaudz, neliela šķēle – un salātu garša kļūs daudz citādāka.

Interesanti, ka nelielos daudzumos selerijas neizdala savu garšu un smaržu – tā nav pārāk stipra. Tā vienkārši uzlabo, izceļ citu sastāvdaļu garšu. Viņi to ne velti sauc par “garšas pastiprinātāju”.

Un salātu galvenais noslēpums – bez kuras tie nebūtu tik pikanti: tie ir mārrutki, parasta galda mērce – tikai pati parastākā, bez dažādām piedevām.

Lasi vēl: Kā pareizi apgriezt naudas koku, lai tas ar laiku spētu uzziedēt un priecēt tavas acis

Tikai tējkarote – maza, lielai salātu bļodai. Nekad nebiju domājusi, ka burkāni un āboli spēj ar viņu “sadraudzēties” un labi sader kopā. Izrādījās, ka tie lieliski der kopā.

 

Labu apetīti!

 

Pievienot komentāru