Robežsargi kārtējo reizi aiztur kukuļdevēju

Otrdien, 1.septembrī robežsargi Terehovas robežkontroles punktā aizturēja kārtējo kukuļdevēju. Dodot kukuli 50 eiro apmērā, robežsargus mēģināja piekukuļot Vācijas pilsone.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu robežpārbaudi, robežsargi izceļošanu uz Krieviju liedza kādai Vācijas pilsonei un viņas dzīvesbiedram, jo no šā gada 17.marta ir aizliegta personu un transportlīdzekļu kustība caur Eiropas Savienības ārējās robežšķērsošanas vietām.

Saņemot izceļošanas atteikumu, sieviete pie robežsargiem vērsās atkārtoti, šoreiz pasē ievietojot 50 eiro banknoti, kas bija paredzēta kā kukulis, lai robežsargi ļautu izceļot uz Krieviju.

Par kukuļdošanu pret 1979.gadā dzimušo Vācijas pilsoni uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XXIV nodaļas Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā. Turpinās izmeklēšana.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Šogad šis ir jau 21. konstatētais kukuļdošanas gadījumus, savukārt pērn gada garumā robežsargi konstatējuši 8 kukuļdošanas gadījumus, no kuriem septiņos gadījumos personām ar prokurora priekšrakstu piemēroti naudas sodi 10 minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 4 300 euro katrai.

Pievienot komentāru