RTU studenti “Zaļās nedēļas” laikā atvadās no 249 nolietotajiem telefoniem

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu parlaments sadarbībā ar Latvijas Mobilo Telefonu (LMT) un videi kaitīgu preču un elektroiekārtu apsaimniekošanas uzņēmumu “Zaļā josta” aizvadījis projektu “Zaļā nedēļa”, kura ietvaros viens no galvenajiem notikumiem bija nolietoto mobilo telefonu nodošana LMT akcijai “Visu cieņu vecajam telefonam!” Visas deviņas RTU fakultātes kopīgiem spēkiem atvadījušās no 249 nolietotajiem telefoniem.

“Zaļās nedēļas” laikā RTU norisinājās dažādas aktivitātes – vieslekcija “Šķiro gudri ar Zaļo jostu”, Ķīpsalas talka un nolietoto telefonu nodošanas akcija “Visu cieņu vecajam telefonam!”. RTU fakultātes sacentās savā starpā, lai noskaidrotu, kura nodos visvairāk nolietoto telefonu. Katrā fakultātē tika izvietota speciāla mobilo telefonu nodošanas kaste, un mērķis bija nodot vismaz 200 nolietotos telefonus, kuriem tiks noteikta vērtība, savāktos līdzekļus ziedojot Latvijas Bērnu dzirdes centram. Mērķis sasniegts ar uzviju – pavisam nodoti 249 nolietotie telefoni, no kuriem atvadījušies gan RTU studenti, gan darbinieki.

“Nolietotā telefona nodošana akcijai “Visu cieņu vecajam telefonam!” ļauj ne vien ar cieņu atvadīties no savas iemīļotās ierīces, bet arī dot būtisku pienesumu labdarībai. Esam iepriecināti par šādu studentu aktivitāti. Ņemot vērā, ka akcija norisinājās pavisam neilgi, tas ir apsveicams rezultāts!” uzsver Valdis Jalinskis, LMT Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs.

Telefonu skaitīšana bija uzticēta RTU studentu talismanam Lācītim, kura vadībā atbildīgais uzdevums tika paveikts ar šādiem rezultātiem: par uzvarētāju ar 66 telefonu krājumu kļuvusi Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte, kam seko Būvniecības inženierzinātņu fakultāte un Inženierekonomikas un vadības fakultāte ar attiecīgi 38 un 37 telefoniem.

Starp nodotajiem telefoniem atrasta tāda sava laika leģenda kā Nokia 3310 vairākos eksemplāros, modeļi ar antenām, podziņu telefoni un viedtālruņi, vairāki nestandarta izmēru telefoni, ierīces, uz kuru ekrāniem laika gaitā ieviesies simtiem plaisu, kā arī viens pāris austiņu, divi lādētāji un viena telefona baterija.

“Mēs esam gandarīti par “Zaļās nedēļas” rezultātiem: Ķīpsalas talkā savācām 9 lielus maisus atkritumu, sakopjot Zunda kanāla apkārtni, esam gandarīti arī par telefonu akcijā sasniegto mērķi. Prieks, ka savā vēlmē domāt zaļi neesam vieni un varējām šo nedēļu rīkot kopā ar uzticamiem partneriem,” secina Kristaps Kurmis, RTU Studentu parlamenta Vides un infrastruktūras nodaļas vadītājs.

Līdz šī gada nogalei ikviens aicināts savā īpašumā esošos nolietotos mobilos tālruņus nodot pārstrādei LMT klientu apkalpošanas centros 60 vietās visā Latvijā. Nolietotā tālruņa īpašniekam, iepriekš lūdzot LMT darbiniekam novērtēt tālruni, būs iespēja atpirkuma summu ziedot Latvijas Bērnu dzirdes centram vai saņemt kā atlaidi vai dāvanu karti LMT pakalpojumu apmaksai, jaunu iekārtu un aksesuāru iegādei.

Pievienot komentāru