Sāls priekš ķirbjiem, piens priekš gurķiem un vēl daži lieliski knifiņi dārzāju piebarošanai

 

 

Soda tomātiem

Lai samazinātu augsnes skābumu un uzlabotu tomātu garšu, palīdzēs arī soda. Lai tomāti būtu saldi, zem krūma apkārt augam izkaisām nelielu daudzumu sodas, uzmanoties, lai tā nenokļūtu uz lapām.

 

Piens gurķiem un tomātiem

Piens, kas bagāts ar kalciju un citiem noderīgiem mikroelementiem, ir ne tikai laba barība augiem, bet arī spēcīga aizsargbarjera pret kaitēkļiem un slimībām. Govs piens var pasargāt tomātus un gurķus arī no miltrasas.

Atšķaidām pienu ar ūdeni proporcijā 1:9 (piens:ūdens) un reizi nedēļā apsmidzinām gurķu un tomātu krūmiņus ar šo šķīdumu, kas iepildīts pulverizators. Risinājums darbojas ļoti vienkārši – tas pārklāj lapotnes virsmu ar aizsargplēvi. Bet – lai pagatavotu labu piebarojumu tomātiem un paprikai, atšķaidām pienu ar ūdeni attiecībās 1:4 un pievienojam (pēc izvēles) dažus pilienus joda.

Tomātu stādus var arī aplaistīt ar joda šķīdumu ātrākai augšanai (1 piliens uz  3 litriem). Pēc šā šķīduma lietošanas dārzāji ātrāk uzzied un nes prāvākus augļus.

 

Nātres visiem augiem

Nātru uzlējums ir viens no labākajiem līdzekļiem visu augu, ziedu, krūmu un koku piebarošanai. Nātres pat dēvē par augu gaļu jo tajās ir visvairāk olbaltumvielu, bet jaunās nātrītes satur pat vairāk askorbīnskābes nekā upenes. Lai pagatavotu piebarojumu, nopļaujam jaunās nātrītes, izžāvējam saulē un aplejam ar ūdeni.

Lasi vēl: No šī Jūnija datuma Visums sniegs laimi pilnīgi visiem! Nepalaid garām šo brīnišķīgo iespēju!

Nostāvinām uzlējumu divas nedēļas, katru dienu apmaisot. Ja nātru ir daudz, tās var izžāvēt un sadedzināt – šajos pelnos slāpekļa un kālija saturs būs vairākas reizes lielāks nekā koksnes pelnos.

 

Alus tomātiem, paprikai un puķēm

Dzīvā alus šķīdums tiek uzskatīts par augu augšanas biostimulatoru. Ar miestiņu var laistīt tomātu un paprikas stādus, kad parādās to pirmās lapas, taču tas jādara ļoti uzmanīgi, atšķaidot alu ar ūdeni attiecībās 1:10. Ar alu var laistīt arī ziedus, tie būs krāšņi un spilgti.

 

Banāna mizas rozēm un citiem ziediem

Banānu mizas satur kalciju un slāpekli. Ja tās ierok zem rožu krūma ne pārāk dziļi,  tas zied divreiz intensīvāk. Turklāt banānu mizas periodiski var pievienot komposta kaudzei. Var arī pagatavot šķīdumu, pārlejot banānu mizas ar ūdeni un nostāvināt, kamēr uz virsmas parādās burbuļi. Ar šo maisījumu var laistīt gan dārzeņus un ziedus, gan istabas augus.

Pievienot komentāru