Sāls priekš ķirbjiem, piens priekš gurķiem un vēl daži lieliski knifiņi dārzāju piebarošanai

Mēs esam apkopojuši vienkāršus, bet ļoti efektīvus padomus ikvienam, kurš šajā un turpmākajos gados vēlas iegūt labu ražu savā dārzā.

 

Sīpolu mizas tomātiem un paprikai

Sīpolu mizas ir noderīgas, tomātu un paprikas stādus pārstādot atklātā augsnē. Stādīšanai sagatavoto bedrīšu apakšā var iebērt nelielu sauju sīpolu mizu un sajaukt tās ar augsni. Sīpolu mizas aizsargās augus no daudzām slimībām, palīdzēs cīnīties ar kaitēkļiem un veicinās tomātu un paprikas augšanu.

Lasi vēl: No šī Jūnija datuma Visums sniegs laimi pilnīgi visiem! Nepalaid garām šo brīnišķīgo iespēju!

Sīpolu mizas var novārīt un pēc tam izmantot kā organisko mēslojumu.
Daudzi dārzkopji ierok tās kartupeļu vai baklažānu dobēs, lai cīnītos ar tādiem negantiem kaitēkļiem kā kolorādo vaboles.

Pieredzējuši mazdārziņu īpašnieki iesaka sīpolu mizas ierakt augsnē, stādot kartupeļus, –  tas palīdzēs cīnīties pret izplatītu kartupeļu slimību, ko dēvē par melno kāju.

 

Saulespuķu sēklapvalks gurķiem

Ja tev patīk grauzt saulespuķu sēklas – neizmet sēnalas. Tās noderēs, stādot gurķus atklātā augsne. Ieber sēnalas bedrītē un sajauc ar zemi. Sēklapvalks ne tikai apaugļos augsni, bet arī uzturēs nepieciešamo mitruma līmeni.

 

Pērnās lapas bietēm

Pērnā gada lapas kalpos kā dabisks mēslojums, kas lieliski aizstās ķīmiskos mēslus. Pirms sēklu iesēšanas dobē lapas iestrādā augsnē trīs līdz četru centimetru biezā slānī. Šāda virskārta augsni padarīs skābāku.

Kafijas biezumi burkāniem un redīsiem

Pirms sēšanas redīsu un burkānu sēklas samaisa ar kafijas biezumiem. Tie satur lielu slāpekļa daudzumu (līdz 2% no kopējā biezumu apmēra), kas pozitīvi iespaido teju visu augu attīstību. Bet īpaši labvēlīgi kafijas biezumi ietekmē redīsu un burkānu augšanu.

 

Pārtikas sāls tomātiem un bietēm

Parasto galda sāli bieži izmanto kā tomātu mēslojumu laikā, kad šie dārzāji sāk nest augļus. Tas padara tomātus saldākus, pasargā tos no slimībām un kaitēkļiem, kā arī paātrina augļu nogatavošanos.

Svarīgi: sāls šķīdums jālieto mēreni, lai nekaitētu augiem.

Spainī, kurā ieliets istabas temperatūras ūdens, izšķīdina 1 ēdamkaroti sāls un glāzi koksnes pelnu, ļauj stundu nostāvēties un tad laista augus, atvēlot puslitru šķīduma uz vienu krūmiņu.

Arī bietes var arī laistīt ar sāls šķīdumu, ja augsnē nav pietiekami daudz nātrija un augu lapas ir ļoti sarkanas. Lai to paveiktu, 200 gramu sāls izšķīdinām 10 litros ūdens un aplaistām biešu dobes.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējos knifus 

Pievienot komentāru