Seminārs “Darbs ar projektiem Vācijā un darbinieku nosūtīšana uz Vāciju”

Lai aktīvi darbotos Vācijas tirgū, dažādiem Latvijas nozaru uzņēmējiem rodas nepieciešamība realizēt projektus un nosūtīt savus darbiniekus uz Vāciju. Šis darbs prasa labu sagatavošanos, tirgus izpēti, juridisko jautājumu izpratni un organizatoriskās prasmes, kas pielāgotas Vācijas apstākļiem.

Ne mazāk svarīgi ir dibināt noderīgus kontaktus un pārzināt vietējo organizāciju lomu, lai būtiski samazinātu dažādus šķēršļus. Tādēļ Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras (AHK) organizētā semināra tēma ir “Darbs ar projektiem Vācijā un darbinieku nosūtīšana uz Vāciju”. Seminārs notiks ceturtdien, šī gada 19. aprīlī plkst. 13.00-17.00 Rīgā, Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras birojā.

Vācija ir Eiropas lielākais un nozīmīgākais tirgus, kas joprojām veiksmīgi attīstās. Šāda biznesa vide piedāvā teicamas uzņēmējdarbības perspektīvas arī Latvijas uzņēmumiem. Semināra mērķis ir sniegt uzņēmējiem izpratni par veiksmīgu startu Vācijas tirgū, kā arī par Vācijas likumdošanas un darbinieku nosūtīšanas īpatnībām. Seminārā tiks aplūkoti visi ar to saistītie organizatoriskie un juridiskie jautājumu. Juriste Zane Šubēvica no advokātu biroja “BÖRGERS” Vācijā un “Triniti.lv” Latvijā sniegs svarīgāko informāciju par juridiskajiem aspektiem, kā arī praktisku ieskatu no Vācijas tirgū pieredzi guvuša Latvijas būvuzņēmuma puses. Uzņēmuma “Citrus Solution” SIA valdes locekle, finanšu un administratīvās daļas vadītāja Dace Mačuļska dalīsies ar uzņēmuma pieredzi par augstākminētiem procesiem Vācijā. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras vecākā eksperte Iveta Suraka detalizētāk izstāstīs par A1 sertifikāta iegūšanu un ES tiesību aktu piemērošanu sociālās drošības jomā, kā arī par starpvalstu līgumu piemērošanu.

Ja uzņēmumam ir jārealizē projekti Vācijā, tam nākas saskarties ar neskaitāmiem jautājumiem. Kādi soļi jāveic saistībā ar uzņēmuma reģistrāciju un nodokļiem? Kādi riski var pastāvēt? Kad tiek attiecināta Vācijas un kad Latvijas likumdošana? Kā veiksmīgi startēt iepirkumos? Kur meklēt konkursus? Kā tiek organizēta darbinieku nosūtīšana uz Vāciju? Kāds ir darba attiecību tiesiskais regulējums? Kas jāievēro saistībā ar algām un citiem minimālajiem darba nosacījumiem? Kādi nosacījumi pastāv sociālai apdrošināšanai un A1 sertifikātam?

Šie un citi jautājumi tiks pārrunāti un skaidroti intensīvajā seminārā. Dalībnieki varēs uzdot jautājumus un apspriest savu pieredzi. Tādējādi gūsiet labu pamatu, lai nākotnē veiksmīgi darbotos Vācijas tirgū.

Semināram iespējams pieteikties līdz šī gada 17. aprīlim mājaslapā www.ahk-balt.org vai rakstot uz e-pastu [email protected] un zvanot uz tel. +371 6732 0718. Maksimālais dalībnieku skaits ir 15. Dalības maksa ir 99 EUR + PVN (AHK biedriem – 20 % atlaide).

Pievienot komentāru