Sākusies 28. Rīgas modes nedēļa

Šonedēļ, 19. martā, sākās 28. Rīgas modes nedēļa, kas līdz 23. martam pulcēs vienkopus starptautisku modes sabiedrību Latvijas galvaspilsētā. RIGA FASHION WEEK laikā gaidāmas ne tikai Latvijas un ārvalstu dizaineru modes skates, bet arī vairāki pasākumi – gan profesionāli, gan radoši un arī izglītojoši, kas tiek organizēti, lai šo nedēļu pavadītu godinot modi un tās jaunākās tendences.

Šajā pavasarī Rīgas modes nedēļa iesākusies ar ikgadējo Latvijas Modes un stila gada balvas pasniegšanas ceremoniju, kas ir vienīgais pasākums Latvijā, kurš atzīmē un pievērš sabiedrības uzmanību Latvijas modes industrijas speciālistu sasniegumiem.

Sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju Baltijas modes federācija organizēja bezmaksas lekciju par jaunāko tehnoloģiju izmantošanu modes biznesā “Fashion Coin un Blockchain kā jauna modes sistēma”, kura bija paredzēta modes dizaineriem un blogeriem, kā arī citiem interesentiem. Lekciju vadīja blockchain un modes industrijas speciālisti no Ukrainas un ASV.

RFW oficiālais atklāšanas pasākums, organizēts sadarbībā ar RISEBA, Arhitektūras un Mediju Centrā H2O 6, piedāvāja tās apmeklētājiem trīs Baltijas modes zīmolu jaunāko kolekciju modes skati – Latvijas zīmola QooQoo, kā arī zīmolu Rebellionaires (Igaunija) un LYLI by Lilija Larionova (Lietuva). Turpat RISEBA Arhitektūras un Mediju Centrā H2O 6 Aisteres ielā 2 norisinājās šīs sezonas bērnu modes skate no Latvijas zīmoliem Paade Mode, Aristocrat Kids un Leny Tomy Factory.

Modes nedēļas turpinājumā RFW programma ietver tādu Latvijas dizaineru modes skates kā Bergs Privé, Cinnamon Concept, Katya Katya London, Narciss by Alise Trautmane, Natalija Jansone, Nóló, One Wolf, Public Makes Image, Talented, QooQoo, kā arī ārvalstu dizaineru Anna K (Ukraina), Diana Arno (Igaunija) un Morfosis (Itālija) modes skates. Arī RIGA FASHION WEEK ģenerālsponsors Picanova ir sarūpējuši modes skati, apvienojoties ar itāļu digitālās mākslas un grafiskā dizaina virtuozu Džulio Rossi.

2018./2019. gada rudens-ziemas sezonai veltītās Rīgas modes nedēļas ietvaros tiek plānoti arī vairāki mediju un iepircēju pasākumi – 21. martā, veikalā BOLD Concept Store telpās, Tērbatas ielā 45a, tiek organizēts dizaineru Showroom, savukārt zīmols One Wolf 23. martā rīkos branču medijiem un iepircējiem savā studijā, Lāčplēša ielā 10-4.

28. Rīgas modes nedēļas laikā tiek rīkoti arī vairāki saviesīgi pasākumi, sadarbībā ar RIGA FASHION WEEK sadarbības partneriem. Viena no tām būs zīmola NARCISS pēc-skates ballīte viesnīcas Radisson Blu Latvija Hotel Skyline bārā 22. martā, taču tā paša vakara turpinājumā viesiem būs iespēja vērot zīmola Reserved modes skati, ilggadējā sadarbības partnera – Coyote Fly Lounge Club telpās, kur norisināsies arī šīs Modes nedēļas noslēguma ballīte nedēļas izskaņā. 23. martā konceptveikalā Imagehouse tiks organizēta ballīte ar pēdējā gada laikā lielu popularitāti guvušo Krievijas zīmolu Walk of Shame un tā dizaineri Andrey Artyomov.

Pievienot komentāru