Šī vecā militārā ārsta recepte palīdzēs ātri uzveikt galvassāpes un iesnas. Glābj no saaukstēšanās vai gripas pirmajās stundās!

Jūs nevarat lietot daudz sāls – to zina visi. Aizraušanās ar pārāk sāļu pārtiku ir kaitīga veselībai, rada problēmas ar šķidruma aizturi organismā. Bet sāls kā terapeitiska līdzekļa izmantošana ir ļoti noderīga.

Sāls šķīdums spēj mazināt iekaisumu, tasskalo degunu un rīkli. Kādus vēl brīnumus var izdarīt vienkāršs galda sāls?

Šo recepti pārbaudīja ārsts I. I. Ščeglovs, kurš to izmantoja ievainoto karavīru ārstēšanai Otrā pasaules kara laikā! Par viņu stāstīja medmāsa.

Pēc medmāsas teiktā, ķirurgs ārstēja diezgan nopietnas brūces ar hipertoniska nātrija hlorīda šķīduma palīdzību Brūces pēc 3-4 dienām pārstāja pūžņot un kļuva sārtas. Karstums, lietojot šo metodi, mazinājās. Ščegova praksē teju nebija nāves gadījumu.

Kā tas ir iespējams? Fakts ir tāds, ka fizioloģiskais šķīdums absorbē šķidrumu ar patogēno mikrofloru, absorbējot visus kaitīgos šķidrumus, kā arī attīra audus.

Sāls pārsēja lietošanas noteikumi

  1. Sāls procentuālais daudzums šķīdumā nedrīkst pārsniegt 10 procentus. Labāk mazāk nekā vairāk! Apstrāde ar augstākas koncentrācijas šķīdumu var izraisīt kapilāru iznīcināšanu audos.
  2. Materiālam, ko izmanto pārsēja uzklāšanai, jābūt elpojošam. Tas ir obligāti! Izmantojiet dabīgu audumu – linu vai kokvilnu, kurus var atkārtoti lietot un mazgāt. Ja izmantojat marli, salieciet to 8 kārtās. Jebkurš cits no norādītajiem materiāliem – 4 kārtās.
  3. Sāls pārsēja efekts attiecas tikai uz zonu, uz kuras to uzklāj.
  4. Šāda ārstēšana var būt diezgan ilgstoša – vajadzēs vismaz nedēļu, lai redzētu sāls pārsēja lietošanas efektu.
  5. Šķīdumam pārsiešanas laikā jābūt diezgan karstam. Saspiediet auduma – tam nevajadzētu būt ļoti sausam un ne pārāk mitram. Pievienojiet to ar pārsēju vai piestipriniet ar līmlenti.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru