Sieva paziņoja, ka vēlas nekavējoties šķirties. Iemesls ir dāvana, ko vīrs pasniedza sievai Jaunajā gadā

Mani draugi vienmēr ir uzskatīti par paraugpāri. Deniss un Jūlija apprecējās jau studiju gados, izgāja cauri daudziem šķēršļiem un grūtībām, bet palika kopā.

 

Bet pirms neilga laika viņi pēkšņi paziņoja, ka šķiras. Teikt, ka tas mums bija pārsteigums, nozīmē neteikt neko. Taču domstarpību iemesls izrādījās vēl pārsteidzošāks – Jūlija bija neapmierināta ar Jaungada dāvanu, kuru viņai pasniedza vīrs.

 

Deniss ar vislabākajiem nodomiem iegādājās sievai sejas un ķermeņa krēmu komplektu, kam bija liela atlaide. Bet Jūlija uzreiz paziņoja, ka dāvana ir piemērota tikai mājkalpotājai. Spriediet paši: aizsargājošs un mitrinošs krēms, gēls nagiem. Sievai šķita, ka vīrs viņu saredz viņu kā veļas mazgātāju vai pavāri. Tomēr diez vai viņa bija pelnījusi šādu attieksmi.

 

Dāvanai bija pievienota kartiņa ar standarta vēlējumiem. Bet tie neaizkustināja Jūliju, viņa burtiski vārījās dusmās no šādas, viņasprāt, netaisnīgās attieksmes no vīra puses.

 

Situāciju vēl vairāk sarežģīja tas, ka mātei Deniss uzdāvināja dārgu telefona modeli, bet māsai – franču smaržas, kas arī nav lētas.

 

Jaukšanās laulāto attiecībās ir nepateicīga lieta. Tomēr, vēloties iepriecināt draudzeni, nolēmu aprunāties ar viņas vīru.

 

Deniss atbildēja uz visiem jautājumiem ar vienzilbes vārdiem. Bija skaidrs, ka šā stāsta publiskošana viņam nav  pārāk patīkama. Man šķita, ka viņš sievu gribēja izlīgt, jo bija nelaimīgs, ka sirsnīgi domātā dāvana ir saniknojusi laulāto draudzeni.

 

Deniss skaidroja, ka, viņaprāt, konfliktu “uzpūš” pati sieva. Telefons, ko viņš iegādājās savai mātei, nebija jaunākā modeļa un nemaz ne tik dārgs. Bet smaržas māsai arī  nemaksāja astronomisku summu. Ar savu māsu studenti Deniss tiekas tikai reizi gadā, tāpēc, satiekoties, vīrietis gribēja apliecināt brāļa mīlestību un iepriecināt viņu.

 

Es biju pārsteigta, kāpēc viņš to nepaskaidroja savai sievai, bet Deniss tikai atmeta ar roku. Viņš vairākas stundas strīdējās un skaidrojās ar Jūliju, taču sieviete nepārstāja piktoties.

Neko labāku nevarēju izdomāt, kā ieteikt savam draugam vēlreiz aprunāties ar sievu, jo viņi taču kopā nodzīvojuši vairāk nekā 10 gadu, audzina dēlu. Starp citu, viņi kopīgi nopirka mantiniekam skrejriteni. Jūlija bija ļoti gandarīta par šo dāvanu, kurai tika iztērēta visa vīra prēmija.

 

Vakarā jautāju savam vīram un dēlam, ko viņi par to domā. Vīrs teica, ka, visticamāk, mūsu draugiem ir laulības krīze. Respetīvi – jautājums nepavisam nav par dāvanu, bet gan par to, ka ģimenē ir izveidojusies dziļa plaisa.

 

Psihologa apmeklējums, iespējams, varētu atrisināt problēmu, bet nezin kāpēc šādas metodes pie mums nav populāras. Lielākā daļa cilvēku mūsu valstī uzskata, ka ģimenes lietu kārtošana pie speciālistiem ir to bagātnieku priekšrocība, kuriem nav ko darīt.

 

Es savukārt pie sevis nodomāju, ka mūsu ģimene pret to ir “apdrošināta”. Nieku dēļ mēs noteikti nešķirsimies, lai gan strīdi un pārpratumi reizēm gadās arī mums.

Lasi vēl: Taksometra vadītāja atrada pasažiera aizmirstu paku. Ieskatoties tajā, viņa ilgi nevarēja atjēgties

Dēls arī pauda savu viedokli, un bija skaidrs, ka viņš pats “pielaikoja” mūsu draugu attiecību stāstu. Pēc viņa domām, Deniss vienkārši ir pārāk pieradis pie savas otrās pusītes un uzskata viņu kā pašu par sevi saprotamu. Tāpēc arī bija šāda “dežūras” dāvana:  tu zini, ka tas ir savējais cilvēks – tas nozīmē, ka vari ietaupīt naudu un uzdāvināt viņam/viņai kaut ko vienkāršu.

 

Kādu padomu tu dotu Denisam un Jūlijai šajā situācijā, lai palīdzētu glābt viņu laulību? Dalies savās domās komentāros!

COMMENTS

Pievienot komentāru