Sieviete izdzīvoja Titānika, Olimpikas un Britanikas kuģu katastrofās. Kā tas maz ir iespējams?

Violetai Džesopai ir neidomājami veicies, jo viņa ir spējusi izdzīvot trijās kuģu katastrofās.

Iespējams, šīs sievietes vārds nesaglabātos vēsturē, ja ne viņas fenomenālā spēka izdzīvot briesmīgās katastrofās.

Nelaime viņai sekoja jau no pašas bērnības, bet kaut kādā brīnumainā veidā viņa prata atrasts izeju no vissarežģītākajām situācijām.

Violetai Konstanci Džesopai bija izdevība strādā uz trim zināmākajiem okeāna laineriem – “Olimpikas”, “Titānika” un “Britanikas”. Katrs no tiem piedzīvoja kuģa katastrofu, bet Violeta vienmēr izdzīvoja.

Ārsti Violetai nāvi prognozēja jau agrā bērnībā. Tad viņa saslima ar tuberkulozi, no kuras tajā laikā mira liels skaits cilvēku.

Bet meitene ne tikai izdzīvoja, bet arī pilnībā atguvās no briesmīgās slimības. Viņa nevarēja pabeigt skolu, jo tēva nāves un mātes slimības dēļ viņa bija spiesta sākt meklēt darbu.

Viņa izvēlējās tādu pašu profesiju kā māte un iekārtojās par stjuarti “White Star Line” kompānijas kuģu firmā, kas rīkoja transatlantiskos cilvēku pārvadājumus.

1910.gadā 23 gadus vecā Violetā atradās uz milzīgā līnijpārvadātāju“Olimpik”, kas bija pirmais no trim šīs klases kuģiem “White Star Line” uzņēmumā. Gadu vēlāk “Olimpik” neveiksmīga manevra rezultātā sadūrās ar kreiseri “Havks”.

Sadursmes rezultātā izveidojušais 14 metru lielais caurums atradās virs ūdenslīnijas, un kuģis tāpēc nenogrima. Par laimi, sadursme nemaksāja cilvēku dzīvības, bet laineris cieta nopietnus postījumus.

Violeta turpināja darbu uz “Olimpik” pēc kuģa remonta, taču tika uzbūvēts jauns kuģis, un viņai tika lūgts doties strādāt uz to. Tā Violeta devās pirmajā un pēdējā braucienā ar Titāniku.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru