Slimnīcā “Ainaži” pacientu skaits samazināts līdz 45 bērniem

Rīga, 7.marts, LETA. Bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā “Ainaži” bērnu skaits samazināts līdz 45, kas varētu optimālais pacientu skaits, aģentūrai LETA sacīja slimnīcas jaunais valdes priekšsēdētājs Aigars Kišuro.

Viņš norādīja, ka tieši 45 bērni varētu būt optimāls pacientu skaits, kas būtu atbilstošs gan telpām, gan cilvēkresursu nodrošinājumam.

Pēc Kišuro paustā, patlaban diemžēl speciālistu nodrošinājumā nekas daudz nav mainījies, turklāt daži darbinieki savu amatu pametuši. Šī iemesla dēļ patlaban jaunā vadītāja viens no galvenajiem uzdevumiem ir atrasts atbilstošus darbiniekus, tostarp ārstus un atbalsta personas, kuras varētu palīdzēt rehabilitēt un aprūpēt slimnīcas pacientus, kuriem nepieciešama pastāvīga uzmanība.

Pēc Kišuro domām, pie esošā darbinieku skaita slimnīcā “Ainaži” klāt būtu nepieciešami vēl apmēram 10% no kopējā darbinieku skaita.

Kišuro no 1.februāra ir bijis ārsts slimnīcā, un, pēc viņa domām, patlaban darbs ar pacientiem noteikti uzlabojies, jo pirms slimnīcā “Ainaži” nenoliedzami bijis pārāk daudz pacientu.

Uz jautājumu, vai arī darbinieki izjūt, ka, samazinot pacientu skaitu, atvieglojies viņu darbs, Kišuro norāda, ka darbinieki vienmēr iespēju robežās tikuši galā ar saviem pienākumiem, taču tagad esot ievērojami vieglāk.

Vienlaikus Kišuro norādīja, ka saistībā ar plāniem “Ainažus” pievienot kādai lielākai ārstniecības iestādei vēl nekas nav nolemts, tomēr tiekot apspriestas idejas un meklēti iespējamie risinājumi.

Jau ziņots, ka tiesībsargs un Veselības inspekcija konstatējusi pārkāpumus bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā “Ainaži”. Pārkāpumi saistīti arī ar ārstniecības personāla, iespējams, neatbilstošu rīcību saistībā ar pacientu fiksāciju. Slimnīcā “Ainaži” konstatētais raisījis plašākas diskusijas par bērnu ar psihiskiem traucējumiem ārstēšanu Latvijā.

Pievienot komentāru