Straujš atkusnis Daugavpils novadā var radīt plūdus

Daugavpils, 7.marts, LETA. Strauja atmosfēras temperatūras paaugstināšanās un strauja sniega un ledus kušana Latvijā un kaimiņvalstī Baltkrievijā Daugavpils novadā var izraisīt plūdus, aģentūru LETA informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts informēja, ka pagastu pārvaldēm, kuru teritorijas varētu applūst – Sventei, Taborei, Nīcgalei, Kalkūnei, Līksnai un Laucesai, ir dots uzdevums līdz 15.martam veikt māju un vasarnīcu apsekošanu, fiksējot faktiski dzīvojošo cilvēku skaitu tajās.

Ja sāksies plūdi, tad pirmās, protams, applūdīs vasarnīcas, kurās dzīvo cilvēki, uzsvēra Aizbalts. Visvairāk cilvēku dzīvo vasarnīcās kooperatīvā “Mežciems”. Šie iedzīvotāji, gadījumā, ja sāksies plūdi, tiks brīdināti un viņiem uz laiku būs jāpamet savas mājas, meklējot mitekļus citviet.

Līksnas un Sventes pagasti ir nodrošināti ar laivām, lai nepieciešamības gadījumā varētu izvest iedzīvotājus no applūstošajām teritorijām.

Pērn ledus iešana Daugavā Daugavpils novadā sākās 5.martā. Patlaban āra temperatūra naktīs nokrītas līdz – 15 grādiem un ledus stāv uz vietas.

Baltkrievijā, Vitebskas apgabalā, sniega segas biezums ir vidēji no 29 līdz 39 centimetriem.

Pievienot komentāru