Stingrs aizliegums mazgāt traukus ar šiem sūklīšiem un kāpēc mēs mājās tos vairs nepērkam

Resurss takprosto publicējis interesantu ziņu par šiem sūklīšiem. Katrā modernā saimnieces virtuvē noteikti atradīsies trauku mazgājamā švammīte. Taču reti kurš zina, kāds kaitējums šai nekaitīgajai lietai nes uz apkārtējo vidi.

Izrādījās, ka parastais virtuves sūklis tiek sadalīts 200 gadu garumā dabā. Padomā tikai!

Celulozes sūklis

Celulozes sūkļus var iegādāties tikpat viegli kā putu sūkļus. Tomēr ne visi viņiem pievērš uzmanību. Bet velti, jo šāda veida sūkļi ir izgatavoti no augu materiāla. Neskatoties uz salīdzinoši augstajām izmaksām, celulozes sūkļi ir noderīgi daudzu iemeslu dēļ.

Pirmkārt, pēc 7 dienu lietošanas viņās būs ievērojami mazāk baktēriju nekā parastajos putu sūkļos. Tas ir tāpēc, ka materiāls izžūst ātrāk un novērš kaitīgu baktēriju attīstību. Otrkārt, šādu veļas lupatiņu var kompostēt ar organiskiem atkritumiem.

Lufas sūklis

Lufas sūkļi arvien vairāk parādās ekoloģiski apzinīgu mājsaimnieču virtuvēs. Šī ir vēl viena augu bāzes alternatīva mūsu parastajiem putu sūkļiem. Turklāt jūs varat audzēt lufu savā dārzā. Tas ir skvošam līdzīgs augs, kura kodols pēc žāvēšanas pārvēršas par sūkli. Rezultāts ir videi draudzīgs ķermeņa mazgāšanas lupatiņa vai trauku tīrītājs.

Lufa labi puto, lai gan iekšpusē tā ir stingrāka. Tas palīdz ātri un efektīvi mazgāt visus netīrumus, kas izžuvuši uz traukiem. Tas arī ātri izžūst un kalpos vairākas nedēļas. To var kompostēt, jo lufa ir augu materiāls, kas ātri sadalās.

Trikotāžas sūklis

Dažādi ekopreču veikali pārdod ar rokām darinātus trauku mazgāšanas līdzekļus. Tie ir tamborēti vai adīti no dabīgām rupjām šķiedrām. Piemēram, džutas vai kaņepju šķiedras. Ir dažādu formu un izmēru veļas lupatas. Tāpēc jums nebūs problēmu ar izvēli.

Protams, šī ir dārgāka. Bet adīto mazgāšanas lupatiņu var mazgāt, tāpēc tā kalpos daudzas reizes ilgāk. Interesanti, ka kaņepju šķiedras neļauj baktērijām augt uz to virsmas. Tāpēc sūklim nebūs nepatīkamu smaku. Tomēr šādai lietai ir viens trūkums: tā ilgi izžūst.

Kurš variants jums patika visvairāk? Gaidām jūs komentāros!

Avots:

takprosto

Pievienot komentāru