Tautas līdzeklis ziemassvētku kaktusa mēslošanai – ziedēs kā traks

Kāds ir šī līdzekļa noslēpums? Tas vienlaikus ir gan organiskais, gan minerālvielu mēslojums.

Pagājušogad es jau laicīgi uzzināju par šo vienkāršo ziemassvētku kaktusu mēslošanas līdzekli. Un izmēģināju! Un mans mīļākais istabas augs bijis pret to īpaši atsaucīgs – tas pārklājies ar neskaitāmiem ziedpumpuriem, kas pakāpeniski atplauka un pārvērtās par skaistiem un spilgtiem ziediem. Tāpēc tagad es pastāstīšu arī jums par šo lielisko recepti!

Nez kāpēc daudziem ir ļoti skeptiska attieksme pret tautas mēslošanas līdzekļu receptēm. Taču es atbalstu eksperimentus, kas ir pierādījuši – daudzi no šiem līdzekļiem tik tiešām uzlabo istabas augu ziedēšanu un augšanu.

Lasi vēl: Vīra mīļākā piedzemdējot mana vīra bērnu atstāja zīdaini pie mūsu durvīm vien teiktdama, ka tagad viņa kārta rūpēties

Savu ziemassvētku kaktusu es mēsloju ar banānu mizu uzlējumu. Kāds ir tā noslēpums? Tas vienlaikus ir gan organiskais, gan minerālvielu mēslojums. Jo banāni satur audz kālija un citu vielu, kas ziemassvētku kaktusam īpaši nepieciešami ziedēšanas laikā.

Recepte un lietošana

  • Paņemiet svaigu banānu mizu un sagrieziet to smalkos gabalos. Starp citu, daudzi puķkopji veido kaltētu banānu mizu krājumus, lai ikreiz nepieciešamības gadījumā varētu to izmantot.
  • Pārlejiet tās ar ūdeni un atstājiet siltā vietā, nogaidiet 3-7 dienas.
  • Ziemassvētku kaktusu no sākuma aplaistiet ar parastu ūdeni, un tikai tad – ar sagatavotu uzlējumu. Nemaz nemocīšu jūs pareizām proporcijām. Katram augam es uzleju apmēram ½ glāzes.

Lielākam efektam mēģiniet pamīšus izmantot šādu mēslošanas uzlējumu un tradicionālo komplekso minerālmēslojumu augiem. Izmēģiniet – jums noteikti patiks!

Avots:

misstits

Pievienot komentāru