Tētis nav ne aukle, ne arī palīgs. Viņš ir pilntiesīgs vecāks! Bērna audzināšana ir arī viņa pienākums!

Bērna audzināšana ir arī viņa pienākums!

Lasi vēl: Tie vienkārši izkūst mutē! Pankūkas bez miltiem, kā tos gatavoja mana vecmāmiņa – krāsnī!

Rakstniece un sešu bērnu māte Reičela Tolsone publikācijas lappusēs ” Mātes valodā ” atspoguļo cik svarīgu lomu spēlē tēvs bērnu dzīvēs. Pēc viņas domām, tēvs ir pilntiesīgs vecāks, nevis pagaidu aizstājējs, ja māte nav:

”Ziniet, nebūtu slikti, ja ”palīgi” vīrieši, kuri palīdz rūpēties par bērniem nenestu jeb neceltu uz pljedestāles. Kur vīrieši audzinātu bērnus un rūpētos par tiem un tas neskaitītos kaut kas īpašs.

Es visu saprotu. Sievietes turpina aizsargāt savas tiesības uz karjeru, daudzas grib, gūt ne tikai māju, bet arī bērnus, kā arī darbu.

Tradicionāli, vīrieši bija tie, kas visu sagādāja, bet sievietes rūpējās pa mājas iedzīvi, tāpēc priekš vīriešiem darbs ar bērniem – kaut kas jauns. Bet es jūtu, ka mēs esam uz pareizā ceļa.

Mēs ar vīru esam ļoti laimīgi mūsu laulībā. Bet no 6 rītā līdz 5:30 vakarā mēs dalam mūsu starpā vecāku pienākumus un katrs itkā ir pats par sevi. Protams, vakaros un brīvdienās mēs pavadām visu savu laiku kopā, bet pārējās dienās ar bērniem vienmēr ir kāds no mums.

Man ir pirmā maiņa: es gatavoju brokastis, salasu pustdienas uz skolu, nomazgāju un saģērbju bērnus uz skolu, trīs aizvedu uz skolu, bet pārējos – atpakaļ mājās, kur es pavadu laiku ar pašu mazāko un lasu tiem grāmatas, kas ir vecāki bērniņi. Vīrs mani nomaina 12:30 kad viņi jau guļ.

Viņš ar viņiem spelējas, iet pastaigās, aicina viņu draugus pie mums ciemos un palīdz bērniem ar mājas darbiem. Tieši tētis skatās viņu dienasgrāmatas un rūpējas par to, lai viņi izmazgātu un sagatavotu trauciņus priekš rītdienas pustdienām.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru