Tiek ziņots, ka no 2020. gada CSDD vairs neveiks automašīnu tehnisko stāvokļa pārbaudi

Ar skaļu blīkšķi visus pārsteidza ziņa par to, ka CSDD sākot no 2020. gada vairs neveiks automašīnu tehnisko pārbaudi, tā ziņo Satiksmes ministrijas (SM) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Greiškalne.

Lasi vēl: Automašīnas, kuras piestāv sievietēm. Viņas spēkratu izvēlas pēc sava rakstura.

Viņa skaidroja, ka atbilstoši apstiprinātajai CSDD darbības stratēģijai 2018.-2020.gadam plānots, ka vēlākais līdz 2020. gadam CSDD vairs neveiks automašīnu tehniskās stāvokļa kontroles apskates funkciju, bet tikai uzraudzību, raksta tvnet.lv

Konkurences padome uzsver, ka automašīnu tehniskās apskates funkcijas būtu jāuztic arī autoservisiem, nevis tikai CSDD. Tiek runāts par to, ka arī autoservisi ir spējīgi noteikt vai automašīna ir gatava piedalīties ceļu satiksmē vai nē.

KP norādīja, ka CSDD piemērotā darbības politika, kas ietverta SM vadlīnijās, ir pretrunā ar ES tiesību normām, un satur līguma par ES darbību pārkāpuma – dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas – pazīmes.

Lai Latvija būtu atbilstīga ES tiesību normām un nodrošinātu brīvas un godīgas konkurences apstākļus, KP ir nosūtījusi SM vēstuli ar aicinājumu līdz šā gada 1.oktobrim iesniegt nepieciešamo rīcības un pasākumu plānu. Neizpildes gadījumā KP ir tiesības ierosināt lietu par pārkāpumu CSDD darbībās, tiek rakstīts tvnet.lv

Pievienot komentāru