Kā pareizi cept šašliku, lai gaļa būtu mīksta un sulīga?

Iespējams, katrai ģimenei ir sava šašlika pagatavošanas recepte, kas vienmēr izdodas lieliski. Vai jums vēl tādas nav? Tad mēs dalīsimies ar jums mūsu noslēpumos, pateicoties kuriem gaļa vienmēr izdosies lieliska.

Lasi vēl: Tiek ziņots, ka no 2020. gada CSDD vairs neveiks automašīnu tehnisko stāvokļa pārbaudi

Lai gan no pirmā acu uzmetiena nekas sarežģīts šašlika gatavošanā nešķiet, tam, tāpat kā katram ēdienam, ir savas nianses, kuras ir vērts zināt, lai neiznāktu cieti, daļēji gatavi un pārogļojušies gabali. Lai šo ēdienu ir vēlme ēst atkal un atkal, jums ir nepieciešams zināt, kāda ir labākā gaļa šašlikam, kā marinēt to, uz kā un cik ilgi to gatavot un ar ko pasniegt.

Kādu gaļu izvēlēties šašlikam

Protams, gaļas izvēle galvenokārt ir atkarīga no jūsu garšas vēlmēm. Tomēr, ja jūs vispār neuztrauc kāds vai arī jūs gatavojat šašliku pirmo reizi un nezināt pie kā ķerties, jums vajadzētu saprast katras gaļas atšķirības un iezīmes.

Šašliks no vistas

Vistas galvenā priekšrocība ir tā, ka to ir ļoti viegli pagatavot, un to gandrīz neiespējami sabojāt. Nav nepieciešams zināt nevienu smalkumu, ilgi marinēt gaļu, rūpīgi izvēlēties gabalus vai sastāvdaļas – jebkurā gadījumā viss izdosies. Par labu šašliku kalpos fileja, šķiņķi, spārni un pat vistu sirdis.

Vistas gaļa cepot zaudē savu apjomu gan svarā gan izmērā ( gandrīz divkārši), tāpēc to vajag iegādāties ar rezervi. Parasti, ja pasākumā nav paredzeti citi karsti ēdieni, jums jāņem vistas šašliks ar 500 g neapstrādāta produkta daudzuma uz 1 pieaugušo.

Ņemot vērā to, ka vistas gaļa ir ļoti maiga, to principā varnemarinēt vai arī to izdarīt 30-60 minūtes pirms cepšanas. Tā arī gatavojas ātri, tādēļ, ja jums ir maz ogļu vai ārā nav pārāk patīkami laika apstākļi, dodiet priekšroku vistas šašlikam.

Kā marinādi vistas gaļas šašlikam parasti izmanto skābo krējumu ar zaļumus (uz 1 kg vistas ņem 350 g skābo krējumu, 1 ķekars pētersīļu un baziliku, 5 gramus sarkano un melno piparu). Arī populāra ir tomātu marināde (uz 1 kg vistas ņem 1 glāzi tomātu pastas, 0,5 glāze skābo krējumu, 4 ēdamkarotes augu eļļas, ķekars pētersīļu, 3 daiviņas ķiploku).

Cūkgaļas šašliks

Vispopulārākais, protams, ir cūkgaļas šašliks. Lai ēdiens izdotos veiksmīgs, jums ir jāuzņemas atbildīga pieeja gaļas izvēlei. Ja jūs varēsiet nopirkt labu gabalu, tad kā padarīt šašliku mīkstu un sulīgu, jums vairs nebūs jāuztraucas – viss nokārtosies pats par sevi.

Biežāk cūkgaļas šašlikam izvēlas kakla daļu, lāpstiņu, šķiņķi vai fileju. Tomēr fileja, kurai nav taukaina slāņa, var izrādīties diezgan sausa, bet, ja jūs sekojat jūsu kaloriju saturam un skaitam, tad tas būs gana labs gabals.

Marinādes šašlikam no cūkgaļas, iespējams ir simtiem. Tas ir standarta majonēzes mērce, granātābolu sula un minerālūdens, zāļu un garšvielu slepenas kombinācijas. Nenoskaidrosim, kurš no tiem palīdz iegūt visgaršīgāko un sulīgāko šašlika gaļu, bet piedāvāsim jums pāris laika pārbaudītu variāciju.

Cūkgaļa ir diezgan bieza gaļa, un marinējas ilgu laiku. Ja izvēlaties neagresīvas marinādes, dodiet gaļai vismaz 4 stundas, bet vēlams noturēt nakti ledusskapī. Gribas ātrāk? Izvēlies receptes, kuru pamatā ir sīpoli, granātābolu sula, vīns vai vīna etiķis.

Patiesa vīriešu iecienīta marinādes recepte šašlikam ir balstīta uz tumšo alu. Uz 1 kg gaļas ņem 0,5lalus, alum pievieno 4 sīpolus (no tiem 2 sagriež gredzenos un 2 sarīvē uz rupjās rīves vai smalki sasmalcina), 5 g maltu melno piparu, 5 g žāvētu oregano.

Granātābolu sula dod neparastu un spilgtu garšu cūkgaļai. Tās uz 1 kg gaļas vajadzēs 0,5 litrus, iesakām labāk neietaupīt un nopirkt labu sulu. Sulā pievienojiet plānos gredzenos sagrieztas sīpolu šķēles no 2 sīpoliem, 1/2 ēd.k. apiņu-suneli. Kā jūs redzat, sastāvdaļas ir minimālas, bet rezultāts no tā necieš.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru