TOP5 alus kokteiļi, kas lieliski spirdzinās tveicīgās vasaras dienās. Izmēģini, tev noteikti patiks! Īpaši patiks līgo svinētājiem

Kāds blogeris internetā padalījies ar vairākām receptēm, kā pagatavot garšīgus un vienkāršus kokteiļus ar alu, kas ir šo brīnišķīgo dzērienu pamatā.

Cilvēku gaume attiecībā uz dzērieniem dažreiz ir pat dīvaināka nekā ēšanas paradumi. Daži dzer vienīgi ūdeni, citi, piemēram, alu, vēl citi – kafiju no milzīgām krūzēm, bet ceturtie dievina vīnu.Bet ko darīt, ja tu vēlies pacienāt vairākus, gaumes ziņā pavisam atšķirīgus cilvēkus, no kuriem viens labprāt dzer alu, bet cits dod priekšroku atspirdzinošiem kokteiļiem?

Par laimi, ir iespēja izpatikt visiem, pagatavojot kokteiļus uz alus bāzes: tie ir viegli, ar sabalansētu garšu un nerada ilgstošu reibuma sajūtu – vārdu sakot, tas ir tieši tas, kas vajadzīgs, ja tavas ballītes viesu mērķis ir izklaidēties un socializēties nepiespiestā atmosfērā, pauž ar bārmeņa dotībām apveltītais blogeris.

“Melnais samts”

Šis klasiskais alus kokteilis, kas 1861. gadā tika radīts Londonas džentlmeņu klubā “Brooks’s Club”saistībā ar prinča Alberta aiziešanu aizsaulē. Oriģinālais “Melnais samts” tiek gatavots no šampanieša, taču ir dažas šā kokteiļa versijas, kur šampanieša vietā tiek izmantots ābolu vai bumbieru sidrs: šo dzērienu dēvē par “Nabagu melno samtu”.

Sastāvdaļas

– Šampanietis 150 ml

– Tumšais stauts (tumšais alus) 150 ml

Pagatavošana

Ielejam šampanieti augstā glāzē, pēc tam uzmanīgi, pa karotes aizmuguri, ielejam stautu, lai dzērieni nesajauktos.

Arbūza alus

Ideja paralus sajaukšanu ar augļu vai ogu sulu nav jauna – tā ļauj samazināt alus stiprumu un piešķir tam saldenas nianses.Šo dzērienu var droši baudīt siltā laikā, nebaidoties, ka ātri iestāsies reibums. No visām šā kokteiļa versijām es izvēlējos arbūzu, kas pārdošanā nonāk vasarā, taču līdzīgu alus kokteili var pagatavot ar jebkuru sulu.

Sastāvdaļas

– Arbūza mīkstums 200 g

– Kviešu alus 330 ml

Pagatavošana

Salejam alu piemērotās glāzēs, pievienojam blenderī sasmalcinātu arbūza mīkstumu un ledu.

“Alus Margarita”

Atsvaidzinošs kokteilis ar gaišo alu, kura radītāju acīmredzami iedvesmojusi klasiskā “Margarita”. Svaiga laima vietā šajā dzērienā tiek izmantota laima limonāde, kas ietaupa laiku un ļauj dzērienam izskatīties kā “Margaritai”, nevis alum. Izveido ledus gabaliņu rezerves, sagaidi karstu laiku un ērti iekārtojies zālienā  ar glāzi, kas pildīta ar ledus aukstu un vieglu alus kokteilīti.

Sastāvdaļas

– Tekila 180 ml

– Laima limonāde 180 ml

– Gaišais lāgeralus 180 ml

Pagatavošana

Blenderī apvienojam visas sastāvdaļas ar lielu daudzumu ledus un sakuļam līdz viendabīgumam. Pēc tam salejam glāzēs uz augstas kājiņas, ja vēlies, vari izrotāt ar laima šķēli.

Alus ar C vitamīnu

Vēl viena vasarīga dzēriena versija (šoreiz īpaši viegla) – kokteilis ar zema alkohola satura alu, kas veldzē slāpes un labi garšo pievienotās saldās apelsīnu sulas dēļ.

Sastāvdaļas

– Džins 30 ml

– Apelsīnu sula 60 ml

– Gaišais lāgeralus 330 ml

Pagatavošana

Džinu kopā ar apelsīnu sulu salejam glāzēs, pievienojam ledu un glāzes līdz augšai piepildām ar vieglu gaišo alu. Ja vēlies, vari pievienot apelsīna šķēlīti.

“Sarkanā acs”

Šis alus kokteilis pirmo reizi parādījās 1988.gadā uzņemtajā Holivudaskinofilmā “Kokteilis” ar Tomu Krūzu galvenajā lomā. Filmā arī izskanēja, ka šis dzēriens lieliski līdzot pret paģirām. Neatkarīgi, vai tu tici šim apgalvojumam, vai ne, “Sarkanā acs” ir viens no tiem alus kokteiļiem, kuri viegli “iet iekšā” un neizraisa paģiras. Tomēr liec aiz auss, ka jāievēro mērenība!

Sastāvdaļas

– Degvīns 30 ml

– Tomātu sula 180 ml

– Gaišais lāgeralus 330 ml

– Citronu sula 1 tējkarote

– 1 jēla ola

– asa mērce

Pagatavošana

Lasi vēl: Superīgi gardie, asie šašliki, kuri ir ļoti ātri un viegli pagatavojami. Līgotāji būs pateicīgi!

Salejam sastāvdaļas tādā secībā, kādā tās ir minētasingredientu sarakstā. Ja vēlies, vari pievienot pāris pilienu asas mērces.

Vai tu sajuti iedvesmu pagatavot kādu no minētajiem gardajiem kokteiļiem? Dalies šajā rakstā ar draugiem un taisiet dzērienus kopā!

Avots:

arborio

COMMENTS

Pievienot komentāru