Istabas augi, kurus obligāti jānovieto blakus datoram

Istabas augi


Istabas augi, kuriem ir obligāti jāatrodas pie datora, ja cilvēks pie monitora ekrāna pavada vairāk nekā divas stundas dienā. Tas nodrošina veselību un labsajūtu.

Zinātnieki ir pierādījuši, ka elektroierīcēm ir negatīva ietekmes uz cilvēku, it īpaši, ja viņš daudz laika pavada to tuvumā. Viena no šīm ierīcēm ir dators, pie kura daudzi cilvēki strādā, spēlē spēles un pat dzīvo, pavadot lielāko diennakts daļu.

Bet eksperti apgalvo, ka vairāki iekštelpu augi var pasargāt cilvēku no elektromagnētiskā starojuma negatīvās ietekmes, ja tos novieto tieši pie datora un monitora. Tiek uzskatīts, ka šie augi spēj atspoguļot un absorbēt elektromagnētisko enerģiju.

Turklāt, pavadot ilgu laiku monitora priekšā, cilvēks neiziet laukā un neieelpo skābekli. Arī šo problēmu risina istabas augi, jo tie izdala skābekli, kas ļauj izvairīties no skābekļa bada. Un tas savukārt ļauj uzlabot veselību, samazināt galvassāpju biežumu un veicināt aktīvāku un produktīvāku smadzeņu darbību.

Tomēr ir svarīgi saprast, ka vienam mazam augam nebūs izšķiroša aizsargājoša loma. Jo vairāk augu darba vietā, jo labāk. Iekštelpu augi uz darbvirsmas ir ļoti noderīgi un ievērojami palielina produktivitāti, kā pierādīts vienā no zinātniskajiem pētījumiem.

Tātad – kādi iekštelpu augi ir labākie, lai pasargātu no elektromagnētiskā starojuma?

Kaktusi

Šī ir pirmā elektromagnētiskā starojuma barjera. Ideāli, ja monitora priekšā sarindosi vairāk kā desmit mazu kaktusu, ja tev ir stacionārs dators. Šī “barikāde” pasargās tevi no kaitīgā starojuma.

Krasula

Šo augu dēvē arī par naudas koku. Tas ir arī lielisks darbvirsmas augs. Krasula ir nepretencioza un tai nav nepieciešama saules gaismas pārpilnība.

Lasi vēl: Ļoti skaisti istabas augi, kuri patiesībā slepenībā indē jūsu mājokli un līdz ar to apdraud jūsu veselību

Dracēna

Palmas nodrošina daudz skābekļa un mitrina gaisu. Dracēna saskaņā ar fenšui arī piesaista naudu. Tās īstā vieta ir netālu no datora.

Fikuss

Fikuss lieliski tiek galā ar ozonizatora uzdevumu. Atsvaidzina darba vietu un ļauj elpot ar pilnu krūti.

Hlorofīts

Neviens cits augs nenodrošinās tik daudz skābekļa kā fikuss. Tāpēc tam īstā vieta ir pie datora.

Vēl interesanti: Istabas augi, kas attīra gaisu telpās; Veids, kā uzlabot veselību

Galvenais, kas jāatceras – ilgstoša sēdēšana pie datora, pat augu ieskautam, nenodrošinās veselību. Tev ir nepieciešams staigāt svaigā gaisā, veikt fiziskus vingrinājumus, atpūsties un pilnvērtīgi ēst. Tomēr – ja ir nepieciešams daudz strādāt pie datora, tad tropiskie augi blakus monitoram ievērojami veicinās mundrumu un labu pašsajūtu.

Avots: astro

COMMENTS

Pievienot komentāru