Vai “Biļešu paradīzei” izdosies izbēgt no soda

2018. gada aprīļa numurā žurnāls “Iepirkumi” pēta Dziesmu un deju svētku biļešu iepirkumu un piedāvā eksperta ieteikumu, lai nākotnē līdzīgs haoss biļešu pārdošanā neatkārtotos.

Saeimā otrreizējā caurlūkošanā nodoti grozījumi Publisko iepirkumu likumā, kas saistīti ar zemu nodokļu vai beznodokļu zonās reģistrētu uzņēmumu izslēgšanu no iepirkumu procedūrām. Šādas rīcības pamatotību žurnāla slejās vērtē zvērināts advokāts Raivo Raudzeps.

Latvijā kopš 1. aprīļa iepirkumu procedūrās par preču un pakalpojumu pirkšanu sākot no 42 000 eiro un sākot no 170 000 eiro būvdarbu veikšanai notiek tikai elektroniska piedāvājumu iesniegšana. Kā rīkoties ar elektronisko iepirkumu sistēmu (EIS)? Kādas ir visbiežāk sastopamās kļūdas e-konkursos – “Iepirkumiem” stāsta Valsts reģionālās attīstības aģentūras eksperti.

Žurnāls “Iepirkumi” arī atgādina par Vispārīgās datu aizsardzības regulas spēkā stāšanos šā gada 25. maijā un iepazīstina ar personu datu apstrādes principiem.

Aprīļa numurā “Iepirkumi” arī turpina sekot līdzi VAS “Latvijas valsts ceļi” ceļu aprīkošanas konkursa norisei, kurā, iespējams, notikusi aizliegtā vienošanās.

Inta Nolle, KNAB Stratēģiskās analīzes un politikas plānošanas nodaļas galvenā speciāliste, žurnāla lasītājus iepazīstina ar maldīgiem uzskatiem par dažādiem ar korupciju saistītiem jautājumiem, ar korupcijas riskiem publiskajos iepirkumos, ar rīcību gadījumos, kad piedāvā, izspiež vai pieprasa kukuli, kā arī piespiedu ietekmēšanas līdzekļiem koruptīvu noziegumu gadījumos.

Savukārt Agnese Caune, IUB Kontroles departamenta direktore, vērtē visbiežāk konstatētās kļūdas Eiropas Savienības fondu finansēto projektu iepirkumu pirmspārbaudēs.

Aprīļa “Iepirkumi” numurā arī par trīs Baltijas valstu sākto sadarbību un ieguvumiem veselības aprūpes nozares iepirkumiem, par Jēkabpils pašvaldības rīkotajiem iepirkumiem un par citām aktualitātēm.

Uzziņa. Žurnāls “Iepirkumi” iznāk kopš 2013. gada februāra. Tas ir vienīgais nozares žurnāls Latvijā, kurā vienuviet piedāvāta visjaunākā un visprofesionālākā informācija par iepirkumiem. Žurnāla izdevējs ir SIA “Libera”.

Pievienot komentāru