Vai tu pareizi uzlādē savu telefonu? Ja neievērosi šos vienkāršos noteikumus, tu vari viegli “nogalināt” sava telefona bateriju!

Daudzi no mums noteikti atceras, cik ilgi baterija turēja vecā modeļa telefoniem. Dažiem modeļiem baterijas ilgums saglabājās pat ilgāku nekā nedēļu!

Mūsdienu viedtālruņu īpašnieki var tikai sapņot par tik ilgu baterijas ilgumu. Daudzās funkcijas un neskaitāmās iespējas, kas ietvertas viedtālruņos, patērē ļoti daudz enerģiju. Un, pat ja telefonu izmantosi tikai zvaniem, tev vienalga nāksies to uzlādēs ik pēc 2 – 4 dienām. Bet, ja aktīvi lietosi telefonā internetu, spēlēsi spēles, klausīsies mūziku, lasīsi grāmatas, veiksi videozvanus, tad ne katram modelim baterija būs spējīga izturēt no rīta līdz vakaram.

Pastāv viedoklis, ka viedtālruņiem baterija noteikti jāuzlādē līdz 100%, jo savādāk tas atstās negatīvu iespaidu uz bateriju. Tomēr šis ir nepareizs viedoklis.

Viens no lielākajiem bateriju ražotājiem Cadex publicēja interesantu rakstu, kurā aprakstīja pareizu izturēšanos pret telefona akumulatoru.

Mēs apkopojām galvenos noteikumus:

  1. Neuzlādē telefonu līdz 100%. Saskaņā ar ražotāju viedokli, akumulatora uzlāde līdz maksimumam var būt pat kaitīga. Kaitīgumu izraisa uzlādes beigu posmā radusies spriedze, kas ir ļoti augsta. Ideālais uzlādes apjoms ir 90-95%.
  2. Nepievieno pie strāvas jau uzlādētu telefonu (kā to mīl darīt daudzi cilvēki, atstājot telefonu pie strāvas uz visu nakti). Pilnībā uzlādēta ierīce sāk saņemt uzlādi biežās mazās porcijās, saglabājot 100%. Šajā gadījumā akumulatoram rodas stress, jo nākas strādāt pārāk bieži. To var salīdzināt ar cilvēku, kuram vairāku stundu garumā jāpilda kāds vienkāršs darbs, bet bez atpūtas.
  3. Neatļauj tālrunim pārkarst. Pārmērīgs siltums bojā jebkuru sīkrīku, un viedtālruņi (vai drīzāk to baterijas) nav izņēmums. Starp citu, Apple pat iesaka noņemt vāciņus uzlādes laikā, īpaši, ja tie ir ļoti biezi, tā, lai tālrunis nepārkarsētu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru