Vai zināji, ka ceriņi ir šādi jākopj, lai nākamais gads būtu vēl krāšņāks? Sen aizmirsts noslēpums

Daudzi dārznieki, kuru pagalmos var redzēt ceriņu krūmus, uzskata, ka šai kultūrai nav nepieciešama īpaša aprūpe, tomēr tas ir ļoti maldīgs pieņēmums. 

Tomēr tiešsaistes izdevuma BelNovosti eksperte, agronome, ainavu dizainere Anastasija Kovrizņiha apliecina: ja ceriņiem tiks pievērsta pienācīga uzmanība, ceriņu krūmi kļūs ar vēl bagātīgākiem, skaistākiem ziediem.

Ceriņu kopšana ietver tādas procedūras kā laistīšana, mēslošana, atzarošana un augsnes irdināšana. Bet ir vēl viena “opcija”, kas ievērojami vienkāršos ceriņu kopšanu.

Visiem audzētājiem zināmā mulčēšana palīdzēs panākt labāku mitruma noturību, pasargās sakņu sistēmu no pārkaršanas, saglabās augsnes kvalitāti un tās struktūru.

Pirmo reizi augsni zem ceriņiem vajadzētu mulčēt pēc stādīšanas, kad stādu pareizi arī aplaista. Pārliecinieties, ka mulčas slānis ir no 5 līdz 7 cm. Šāds mulčas biezums ir jāsaglabā visu laiku.

Lasi vēl: Ko darīt, lai tulpes vāzē kalpotu ilgāk? Pievienojiet lūk, šo ūdenim!

Kādus materiālus var izmantot? Ceriņiem piemērota kūdra, trūdviela, komposts.

Lūdzu, ņemiet vērā: lai saglabātu jaunos stādus pirmajā ziemā, jums ir jāizveido tiem jauns aizsargmulčas pārklājums. Lai ideju iedzīvinātu, nepieciešams līdz 10 cm augsts lapu vai kūdras slānis.

 

Pievienot komentāru