Viņa pastāstīja vecmāmiņai, ka viņu 5 gadus krāpis vīrs. Lūk, ko sacīja vecmāmiņa, bez ilgas domāšanas

Mācība, kuru mums visiem vajadzētu atcerēties. Šo sievieti 5 gadu garumā krāpa vīrs. Pašlaik viņai ir ļoti sarežģīts periods. Īpaši tas fakts, ka vīrs viņu krāpa gadiem, sievieti salauza un viņa gribēja padoties.

Viņai bija apnicis cīnīties, viņai pat nebija motivācijas, lai no rīta pamostos. Viņas dzīve manāmi gāja uz leju…

Reiz viņa aizdēvās ciemos pie vecmāmiņas, tā bija vienīgā vieta, kur viņa jutās nepiespiesti. Viņas vecmāmiņa bija gudra un mīloša sieviete. Viņa paņēma trīs katliņus un uzlika uz plīts, pēc kāda laika ūdens visos katliņos sāka vārīties. Pirmajā viņa ielika burkānu, otrajā olu, bet trešajā – kafijas pupiņas.

Nesakot ne vārda, viņa vienkārši skatījās uz katliņiem.

Tā viņa vārīja produktus 20 minūšu garumā. Pēc tam viņa izņēma burkānu un olu, novietoja tos līdzās kafijas krūzei. Saki man, ko tu redzi – “Murkānu, olu un kafiju” – atbildēja mazmeita.

Vecmāmiņa palūdza paņemt rokā burkānu. Viņa to paņēma rokā un sacīja, ka tas ir kļuvis mīkstāks. Vecmāmiņa palūdza sasist olu. Pēc tam, kad viņa notīrīja čaumalas, tad ieraudzīja, ka ola iekšpusē ir cieti novārījusies. Visbeidzot vecmāmiņa palūdza izdzert kafiju.

Mazmeita mīlēja kafiju, tās aromātu un, kolīdz viņa to nomalkoja, viņas sejā parādījās smaids.

Pēc kāda mirkļa viņa jautāja – “Vecmāmiņ, ko tas viss nozīmē?” Sieviete sāka paskaidrot, visas nedienas salīdzinot ar ūdeni. Vecmāmiņa sāka stāstīt, ka viena un tā pati lieta var atšķirīgi ietekmēt dažādus objektus. Burkāna “problēma” bija tā, ka viņš bija ciets, bet tagad viņš kļuva mīksts, viegli samīcams. Līdz nokļūšanai vārītā ūdenī, ola bija trausla, viss, kas to aizsargāja no ārējās pasaules, bija trasulā čaumala – tagad ola bija kļuvusi stingra. Šīs “nelaimes” norūdīja viņu raksturu.

Un, visbeidzot, pēdējais, bet ne mazāk svarīgais – vecmāmiņa sacīja, ka kafijas pupiņas paveica gandrīz neiespējamo. Pēc tam, kad tās pievienoja vārošam ūdenim, tās ne tikai pašas izmainījās, bet izmainīja arī apkārtējo telpu.

Tad vecmāmiņa jautāja: “Par ko tu sevi uzskati?”

Turpinājumu asiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru