12 gadi komā: pacients pēc pamošanās ārstiem stāsta par to kā dzīvo mirušie. Ārsti ar vienu frāzi tiek ”nolikti uz mutes”

12 ilgus gadus Martins Pistorijs tika ieslodzīts paša ķermenī.

Visi apkārtējie domāja, ka viņš ir bezsamaņā, pilnīgi neko neredzēja un nedzirdēja, taču apkārtējie kļūdījās. Tomēr Martins beidzot varēja pateikt, kas īsti notika. Kad jūs mēģināt iedomāties sevi viņa vietā, tas kļūst ērmīgi un biedējoši.

Martins visu redzēja, dzirdēja un saprata, bet viņš nevarēja dot par to nevienu signālu. Viņš nevarēja runāt vai pakustēties. Tagad, skatoties uz Martinu, ir grūti pat iedomāties, kas viņam bija jāpiedzīvo.

Viņš bija 12 gadus vecs un absolūti vesels. Martins uzauga Dienvidāfrikā. Kādu dienu viņš atgriezās mājās no skolas un sūdzējās, ka ir apslimis. Zēns kļuva arvien slimāks: viņš zaudēja spēju runāt, muskuļi novājinājās un viņš nevarēja pārvietoties.

Ārsti nolēma, ka tā ir jauna deģeneratīva slimība. Viņi teica zēna vecākiem, ka Martins ir pilnībā zaudējis kontaktu ar ārpasauli un nesaprot, kas notiek ap viņu. Bet viņi kļūdījās! Martins saka, ka viņš bija pie samaņas 12 gadus, bet neviens to nezināja.

Tāds šodien izskatās Martins. Viņš var runāt ar datora palīdzību, kas izrunā viņa rakstīto. Viņš saka, ka redzēja un dzirdēja daudzas lietas, bet neviens viņu nepamanīja, it kā viņš būtu spoks. Kādu dienu viņš izmisuma pārņemtajā laikā dzirdēja māti sakām, ka labāk būtu ja viņš nomirtu.

Martins saka, ka viņam sāpēja to dzirdēt, bet viņš saprata, kāpēc viņa māte to teica. Viņš zināja, ka viņa sevi uzskata par sliktu māti, ka netiek galā. Viņam bija ļoti grūti, jo viņš nevarēja pateikt, ka viņa ir laba māte un visu darīja pareizi.

Puisis dzīvoja mājās kopā ar vecākiem, taču laiku pa laikam viņu aizveda uz ārstniecības centriem, kur dažreiz pat tika iebiedēts, ka nekad neizveseļosies. Bet, pēc Martina domām, labu ārstu bija vairāk nekā sliktu. Tāpat kā tas, kurš redzēja dzīves dzirksti viņa acīs. Ārsts uzreiz saprata, ka viņš ir šeit un visu saprot.

Lasi vēl: Krievijā vīrietim pirmo reizi diagnosticē grūtniecību. Iedomājieties šī vīra acis, kad uzzin, ka jādodas pie ginekologa. Stāsts gan ir dziļāks

Pamazām Martins iemācījās sazināties. Viņš pielika visas pūles un spēja kontrolēt savu ķermeni. Viņš absolvējis koledžu, ieguvis autovadītāja apliecību un tagad vada speciāli pielāgotu automašīnu. 2008. gadā viņš iepazinās ar māsas draudzeni Džoannu. Viņi apprecējās 2009. gadā.

Martins mudina visus izturēties vienam pret otru ar laipnību, cieņu, līdzjūtību. Nekad nevajadzētu par zemu novērtēt saprāta spēku, mīlestības un ticības nozīmi. Jūs nevarat beigt sapņot.

Avots:

news

COMMENTS

Pievienot komentāru