2 nedēļas veca mazulīte mirst pēc vīrusa caur skūpstu. Herpe nav nekāda joka lieta!

30 gadus vecā britu pilsone Kellija Aiensone pārdzīvoja savas meitas Kiaras nāvi, kura bija tikai divas nedēļas veca. Meitenīte nomira pēc tam, kad viņa inficējās ar herpes vīrusu caur skūpstu.

Pēc mātes vārdiem, viņi bija ļoti uzmanīgi, lūdzot slimus cilvēkus neskūpstīt viņu mazuli un vienmēr, ņemot meitenīti rokās, mazgāt rokas. Bet, kad Kiarai bija tikai 10 dienas, viņai strauji sāka kristies svars un viņu hospitalizēja.

Četras dienas ārsti nevarēja uzstādīt diagnozi. Tikmēr meitenītei atteicās strādās nieres, attīstījās sepse un viņu ievadīja medikamentozajā komā. Kad tika uzstādīta diagnoze – jaundzimušo herpes – Kiaras vecākiem tika pateikts, ka vairāk neko nevar darīt.

Šādu herpes vīrusu jaundzimušajiem izraisa inficēšanās ar parastu herpes vīrusu, kā dēļ pieaugušajiem rodas čūlas uz lūpām un dzimumorgāniem. Jaundzimušajiem, kuru imūnsistēma vēl nav nostiprinājusies, tas ir nāvējoši. Organisms, atbildot uz infekciju, burtiski pats sevi atgrūž.

 

Lasi vēl: Kā pareizi laistīt tomātus. Daudzas to dara pavisam nepareizi!

Mediķi apgalvoja, ka bērns visticamāk inficējies caur skūpstu. Māte lietoja pretherpes līdzekļus, tāpēc nevarēja viņu inficēt pie dzemdībām.

Avots:

mirputeshestvij

COMMENTS

Pievienot komentāru