5 lietas ko nekādā gadījumā nevajag pieprasīt no partnera, ja nevēlies sabojāt attiecības

Pat siltākajās, ciešākajās un uzticamākajās attiecībās (it īpaši tajās!) cilvēkam vienmēr ir jābūt personiskajai telpai. Ar robežām, kuras neviens nedrīkst pārkāpt. Kam ir svarīgi pievērst uzmanību un ko nedrīkst pieprasīt no partnera?

Iespējams, viens no biežākajiem konfliktu cēloņiem attiecībās ir viedokļu nesakritība. Piemēram, ja viena partnera cerības nesakrīt ar rīcību un vārdiem, ko demonstrē otrs. Vai arī tad, kad viens liek otram darīt lietas, kuras viņš nevēlas. Protams, bieži vien tas viss  tiek aizplīvurots ar rūpēm un uzticēšanos, taču tas visu tikai pasliktina. Slēpta agresija ir daudz bīstamāka nekā atklāta.

Ģimenes terapeits Daniels Skots dalās ar vairākām visbiežāk sastopamajām problēmām, ar kurām saskaras dzīvesbiedri un kuras ir jārisina.

Viņš/viņa liedz tev sazināties ar draugiem vai ģimenes locekļiem

Nevienam nav tiesību aizliegt tev sazināties ar tiem, kas tev ir dārgi. Partneris var mierīgi paskaidrot, kas konkrēti viņam nepatīk tavu draugu, vecāku vai kolēģu vārdos vai rīcībā. Viņš vai viņa var atteikties sazināties ar viņiem, bet likt šķēršļus jūsu saziņā nedrīkst. Lēmums par to, kā veidot attiecības ar citiem cilvēkiem, vienmēr ir jāpieņem tev pašam/pašai. Viss pārējais dēvējams par emocionālu vardarbību.

 

Viņš/viņa grib pavadīt laiku kopā ar saviem draugiem vai ģimenes locekļiem

Šī rindkopa ir loģisks turpinājums iepriekšējai. Ja tu nevari piespiest pārtraukt saziņu ar viņa draugiem, tad arī nevajadzētu uzspiest komunikāciju ar saviem draugiem un paziņām.. Attiecīgi tev ir tiesības sirsnīgi pateikt, ka nevēlies pavadīt laiku kopā ar viņa/viņas vecākiem vai kādu citu no draugu vai paziņu loka.

Varbūt pat nav daudz jāiedziļinās detaļās. Vai arī, ja tavam partnerim/partnerei patiešām ir svarīgi zināt tavas atteikuma nianses, pacenties nevērtēt citu cilvēku personības vai raksturus. Atceries – šie ļaudis viņam ir mīļi un tuvi. Delikātums un maigums būs ļoti piemēroti. Bet tev arī nav jāatvainojas par savu lēmumu nesazināties ar viņiem.

 

Neuzstāj uz darba maiņu vai atlūgumu

Viens no labākajiem veidiem, kā iegūt sviras pār cilvēku, ir kontrolēt viņa finanses. Vēl labāk ir padarīt viņu pilnībā atkarīgu ikdienas dzīvē. Ir daudz piemēru, kad pavisam prātīgi un jauki vīrieši kļūst par īstiem tirāniem un varmākām, tiklīdz sieviete dodas grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā un ir spiesta pakļauties dzīvesdrauga vēlmēm.

Nav pat tā, ka naudas prasīšana zeķbiksēm un lūpu krāsu daudzām dāmām šķiet zināmā mērā pazemojoša. Ja pēkšņi partneris saslimst vai notiek kas neparedzēts, visa ģimene paliek viena ar nopietnām problēmām,  ieskaitot finansiālās. Galu galā sievietei var nebūt tik viegli atkal atrast labu ienākumu avotu.

 

Pieprasa tavu sasniegumu devalvāciju

Diemžēl gadās, ka partneris devalvē tavus sasniegumus. Panākumi. Uzvara. Tādi varmākas nedzīvo mierā, kamēr nepiespiež to pašu panākt no tevis ar viltīgām un daudzpakāpju manipulācijām.

Viņiem vajag, lai tu pati sāc domāt, ka esi nevērtīga saimniece un ne īpaša spēcīga kā profesionāle. Ka tu neesi realizējusies kā māte, ka tavi bērni ir slikti audzināti. Tad viņam būs iespēja iejusties mentora vai glābēja lomā žilbinoši baltā mētelī. Skaidrs, ka šādas uzvedības iemesls ir viņu pašu neveiksmes un šaubas par sevi. Bet tas parasti nepadara situāciju vieglāku.

Lasi vēl: Nekad nedari šīs lietas mājās, citādi tevi piemeklēs nepatikšanas. Ieklausies senču gudrībās!

Pastāvīgi liek tev mainīties

Patiess stāsts –  kāds vīrietis uzstājīgi ieteica sievai nokrāsot matus blondus un iepumpēt krūtīs silikonu. Viņš kādu pilnīgi noslēpumainu iemeslu dēļ apprecēja tievu, garu bruneti ar androgēna ķermeņa uzbūvi. Lai gan viņu vienmēr vilināja apaļīgas, glītas blondīnes ar lielām krūtīm.

Ja virietis acīmredzami mēģina tevi pārvērst par kādu citu personu, tad varbūt viņam vajadzētu vienkārši meklēt šādu cilvēku? Īstenot tevī savas slēptākās vai atklātās fantāzijas nav pati labākā ideja. Saistībā ar jūsu attiecībām un attiecībā pret tevi.

COMMENTS

Pievienot komentāru