8 aizdomīgas situācijas, kad labāk nemaksāt ar kredītkarti, ja nevēlaties lielu skādi

  1. Ja kāds lūdz jūs nosūtīt informāciju par jūsu karti pa e-pastu

Nepārsūtiet kartes datus pa e-pastu

Pat ja pieprasījums nāk no drauga vai īsta radinieka, esiet uzmanīgs. Fakts ir tāds, ka pastāv vairākas vīrusu programmas, kuras no e-pasta vēstules var iegūt nepieciešamo informāciju (jo īpaši kredītu). Tāpēc ārkārtas situācijā vislabāk ir nosūtīt veco labo sms ar kartes informāciju vispirms nodrošinoties, ka pieprasījums tiešām nāk no īstā epasta īpašnieka. Iepriekšpazvaniet un pajautājiet – vai tiešām lūdzējam šis ir nepieciešams un kādam mērķim?

  1. Ja vēlaties ziedot tieši uz ielas

Ziedojumi uz ielas – tikai skaidrā naudā

Brīvprātīgo organizācijas arī modernizējas un jau ilgu laiku izmanto ne tikai skaidru naudu, bet arī bankas kartes. Viss ir labi, bet cildenos impulsus var izmantot cilvēki, kuri nav visnotaļ godīgi. Vai vēlaties veikt ziedojumu? Izmantojiet skaidru papīra naudu. Un nekad nenododiet svešiniekiem informāciju par jūsu maksājumu karti. Nav svarīgi, cik godīgi viņi izskatās.

Lasi vēl: Šašliks no kartupeļiem un cūkgaļas. Draugi no sākuma smējās, bet pēc tam prasīja papildporciju!

  1. Kad runājat pa tālruni

Jūs nezināt, kas var klausīties un jūs dzirdēt

Neizpaudiet savas kredītkartes datus tālruņa zvana laikā. Pirmkārt, jūs nezināt, kurš no jums apkārt esošajiem cilvēkiem var šajā brīdī klausīties jūs uzmanīgi. Un, otrkārt, reti kurš godīga biznesa pārstāvis lūgs jums norādīt kartes numuru un tā beigšanās termiņu pa tālruni. Tam jau vajadzētu būt kā brīdinājumam. Un ja balss šī virtuālā stieņa galā prasa nosaukt CVV kodu (verifikācijas numurs, trīs cipari kartes aizmugurē), tad droši lieciet nost klausulu. Ar krāpniekiem saruna ir īsa.

  1. Pērkot tiešsaistē no pārdevēja, kam nav pozitīvu atsauksmju

Vienmēr izpētiet citu pircēju atsauksmes

Vai jūs gatavojaties iegādāties kaut ko, izmantojot reklāmas dēļa vai citu tirdzniecības platformu? Pirms naudas pārskaitīšanas, “google”-meklējietpārdevēja vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru un bankas kontu. Varbūt jūs tos atradīsiet “melnajos” krāpnieku sarakstos. Arī kā brīdinājumam būtu jākalpo, ka lietotājam nav atsauksmju par veiktajiem darījumiem. Un vispār, piesargāties no visiem maksājumiem iepriekš: ebay, avito un tamlīdzīgi pakalpojumi vienmēr ir loterija ar Krievu ruletes elementu.

  1. Kad jūs gatavojaties maksāt par pirkumu, izmantojot publisko WI-FI

Neveiciet pirkumus, izmantojot WI-FI publiskās vietās

Vienkāršs noteikums, ko ir vērts atcerēties: nekad neveiciet pirkumus tiešsaistē, izmantojot publisko WI-FI. Piemēram, sēžot kafejnīcā vai lidostā. Publiskajos tīklos vienmēr ir zema aizsardzības pakāpe, tādēļ jūs nekad nezināt, kas var redzēt jūsu datus.

  1. Un, kad jūs izmantojat publisku datoru

Kopīgs dators nav labākā izvēle iepirkumu veikšanai

Dators viesnīcā, universitātē, bibliotēkā un pat birojā – nav labākais risinājums lai veiktu iepirkšanos internetā. Vienmēr ir iespējams instalēt programmu, kas saglabās paroles un citus datus bez jūsu zināšanas. Un kas tad traucēs kādam citam maksāt ar Jūsu karti?

  1. Ja maksājuma terminālis izskatās aizdomīgs

Uzmanīgi apskatiet termināli pirms maksājuma veikšanas

Maksājot ar karti “īstos” veikalos un sabiedriskās vietās, vienmēr pievērsiet uzmanību terminālim. Ja tas izskatās pārāk liels, izkāmējis (lēts plastmass), no ierīces rēgojas nesaprotami vadi, labāk apdomāt divreiz par pirkuma veikšanu. Policija bieži reģistrē gadījumus, kad pat lielajos veikalu tīklos, krāpnieki-pārdevēji izmanto papildu skenerus un mini-kameras, kas nosaka kartes numuru un CVV. Tātad, uzticieties, bet pārbaudiet.

avots

Pievienot komentāru