8 lietas, kuras noteikti nedrīkst aizliegt savam bērnam. Lūdzu, pieturies pie tā!

Bērna dzīvē noteikti jābūt arī aizliegumiem, taču arī ar tiem nedrīkst pārspīlēt. Šīs 8 lietas nekādā gadījumā nedrīkst aizliegt savai atvasei.

  1. Ēst pašam. Jā, pabarot pašiem ir vieglāk un ērtāk, taču, liedzot bērnam iespēju pašam cilāt karoti, mēs traucējam viņam pieaugt, justies lielam un pašpārliecinātam. Šie ir paši pirmie bērna soļi pretī patstāvībai. Lai nesalauztu viņa vēlmi un tieksmi pēc patstāvības, neliedziet viņam izpausties!
  2. Palīdzēt jums. Bieži dzirdam „Neaiztiec, salauzīsi!” vai „Liec vietā, izliesi!”. Bet paiet vien daži gadi un sākas sūdzības: „Viņš neko negrib darīt!”. Vecāki baidās, ka bērns sagādās milzum daudz klapatu. Savukārt bērnam ir nepieciešams justies svarīgam, apzināties, ka viņš ir vajadzīgs. pievērsiet uzmanību, ar kādu degsmi mazais slauka galdu vai sūknē paklāju. Vēl viņam akūti vajadzīga vecāku atzinība un uzslavas. Līdz ar to noteikti lūdziet bērnam palīdzību paši, ļaujiet viņam palīdzēt un vienmēr uzslavējiet viņu par to.
  3. Zīmēt. ļoti bieži mammas nedod bērniem zīmuļus vai krāsas, lai viņš nesasmērētos, neapzīmētu sienas un nesaēstos ar krāsām. Taču no tā visa var izvairīties, pagatavojot krāsas pašrocīgi, atvēlot vietu un apģērbu zīmēšanai, ko vēlāk būs viegli iztīrīt. Zīmējot bērns pauž savas jūtas un pārdzīvojumus, jo pagaidām nespēj izteikt tos vārdiem.
  4. Blēņoties, skraidīt, lēkāt, bļaut un trokšņot. Šādā veidā bērns pauž savas emocijas, atslābinās, izlādē enerģiju, kas ir sakrājusies. Protams, ir vietas, kur šāda uzvedība būs nepieļaujama (sabiedriskās vietas, ielas utt.), taču mājās ļaujiet bērnam būt pašam. Mēģiniet blēņoties kopā ar viņu un jauki pavadīts vakars jums būs garantēts.
  5. Izmantot bērnu sporta laukumiņus. Māmiņas bieži cenšas atturēt bērnus no šādām atrakcijām, lai bērns nepakristu un nesasistos. Viņas domā, ka vieglāk ir aizliegt, nekā iemācīt bērnam izmantot visas kāpnes un slīdkalniņus. Patiesībā viņas maldās. Šāds aizliegums neiedarbosies, mazais vienalga līdīs, šļūks un kāps, bet visticamāk tiešām piedzīvos kritumu, ja viņam pakaļ kliegs: „Tu nokritīsi!”.
  6. Spēles ar ūdeni. Bērnu bieži vilina ūdens. Tas ir milzu laimes un atklājumu avots. Tāpēc labāk piebiedrojaties savam bērnam, noorganizējiet drošu vidu un izbaudiet ūdens priekus kopā ar viņu.
  7. Aiztikt trauslas lietas. Labāk esiet piesardzīgi un stāstiet bērnam, ka ar šo lietu vajag būt ļoti uzmanīgam, tas var būt bīstami un pie reizes māciet kā to pareizi izmantot. Pastāstiet, ka to var paņemt, aplūkot un uzmanīgi nolikt vietā. Bērnam ļoti bieži gribas vienkārši pataustīt.
  8. Izteikt savu viedokli. Vienmēr atcerieties, ka bērns ir maza personība, arī viņam var būt savs viedoklis. Runājiet ar viņu kā ar vienlīdzīgo, uzklausiet viņu un atcerieties, ka arī viņam ir savas vajadzības un vēlmes, arī viņš jūt un domā!

Lasi vēl: Lai nāk gaisma! Kuras zodiaka zīmes 2019. gada februārī atvadīsies no melnās svītras?

Avots:

damy

Pievienot komentāru